Vitamina care hrănește celulele canceroase. Medic: Terapia nu funcționează

vitamina - FOTO: Freepik@ZWEN
O anume vitamină hrănește celulele canceroase și le face să se extindă în tot corpul. Este descoperirea sumbră a medicilor, dar care ar putea fi folosită pentru a găsi noi tratamente împotriva cancerului.

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Oklahoma aruncă o lumină nouă asupra modului în care cancerul pancreatic reacționează la vitamina B6, dezvăluind că această vitamină, esențială pentru sănătate, poate fi manipulată de către celulele canceroase pentru a-și spori proliferarea.

Descoperirea este interesantă deoarece oferă o înțelegere mai profundă a modului în care nutrienții din alimentație pot influența evoluția cancerului. Această cercetare deschide uși către noi strategii terapeutice și pune bazele pentru o mai bună înțelegere a complexității bolii.

Cancerul pancreatic și Vitamina B6

Cancerul pancreatic întoarce vitamina B6 împotriva pacienților, relevă un studiu. Cercetătorii de la Colegiul de Medicină al Universității din Oklahoma aruncă lumină asupra modului în care vitamina B6, găsită în alimente precum puiul, peștele și bananele, interacționează cu cancerul pancreatic. Studiul avertizează că ajută și celulele canceroase pancreatice să se multiplice.

Problema principală pe care cercetătorii au încercat să o abordeze a fost modul în care celulele canceroase pancreatice par să depășească sistemul imunitar al corpului. În mod normal, corpul nostru folosește celulele ucigașe naturale (NK), un tip de celulă imunitară, pentru a lupta împotriva bolilor.

Vezi și: Vlad Ciurea, secretul orelor la care trebuie să mâncăm: Este un proverb chinezesc

Pancreas - FOTO: Freepik@brgfx

Cu toate acestea, cancerul pancreatic are un as în mânecă, și anume folosește întreaga vitamină B6, lăsând aceste celule ucigașe naturale prea slabe să-și facă treaba.

Dr. Kamiya Mehla și echipa ei au investigat cu atenție această problemă. Folosind șoareci ca subiecți de testare, au descoperit că supliementarea cu Vitamina B6 nu a rezolvat problema. Această vitamină nu a făcut altceva decât să multiplice dezvoltarea celulelor canceroase. Așa că au încercat o nouă abordare în trei pași:

- Au lucrat pentru a bloca mecanismul prin care celulele canceroase foloseau pentru a prelua vitamina B6 de la celulele sănătoase.

- Au lucrat pentru a întări celulele NK pentru a le face mai puternice.

- Au crescut doza de vitamina B6 pentru șoareci.

În mod interesant, această strategie a funcționat pentru a reduce numărul de celule canceroase.

"A fost încurajator să descoperim asta. Și este important de știut pentru că sistemul imunitar trebuie să fie puternic pentru alte tratamente, cum ar fi chimioterapia, să fie eficiente. Terapia nu va funcționa dacă sistemul imunitar nu este capabil să-și facă partea", spune dr. Mehla într-un comunicat.

Vezi și: De ce se ceartă partenerii de cuplu când vine vorba de bani. Gáspár György: De fapt, se ceartă pe realitatea pe care fiecare o are din copilărie

Noi tratamente pentru cancerul pancreatic

Studiul arată că există potențial pentru a găsi noi tratamente pentru cancerul pancreatic prin înțelegerea și manipularea nutrienților. Cu toate acestea, acesta este doar începutul. Cercetarea este promițătoare, dar nu este încă o vindecare sau un nou tratament pe care medicii îl pot folosi chiar acum. Este un pas înainte în înțelegerea unei boli foarte complexe.

Una dintre marile provocări în lupta împotriva cancerului pancreatic este că este foarte greu de tratat. Cu doar aproximativ 11 la sută dintre pacienți care supraviețuiesc mai mult de cinci ani după diagnosticare, există o nevoie disperată de noi modalități de abordare a acestei boli.

De aceea, studiile ca aceasta sunt atât de importante. Ele oferă noi perspective și direcții pentru cercetările viitoare. Desigur, fiecare studiu are limitele sale. Cercetarea doctorului Mehla este încă în stadiile incipiente, iar este mult mai mult de învățat înainte ca aceste constatări să poată fi transformate în noi tratamente pentru pacienți.

Puterea studiului său stă în abordarea sa inovatoare a unei probleme dificile, dar este nevoie de mai multă cercetare pentru a înțelege pe deplin cum aceste descoperiri pot fi aplicate în contexte reale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel