Vitamina C, niciun efect major în sepsis sau sindrom de detresă respiratorie acută

Tratament spital
Vitamina C nu pare să aibă vreun efect major la pacienții cu sepsis sau sindrom de detresă respiratorie acută. Eu au descoperit asta după ce au administrat unui grup e pacienți vitamina C, iar altui grup, un placebo.

Vitamina C administrată intravenos în doze mari nu îmbunătățește funcția organului și nici nu modifică markerii inflamației sau leziunilor vasculare la pacienții cu sepsis și sindrom de detresă respiratorie acută (ARDS), potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane.

Alpha A. Fowler III, de la Virginia Commonwealth University din Richmond și colegii au alocat la întâmplare 167 de pacienți cu sepsis și ARDS care s-au prezentat în mai puțin de 24 de ore în șapte unități de terapie intensivă medicală pentru a primi fie perfuzie intravenoasă de vitamina C, fie placebo (84 și 83 de participanți), la fiecare șase ore, timp de 96 de ore.

Diferențe minore între grupuri 

62% dintre pacienți au finalizat studiul până în ziua 60. Cercetătorii nu au observat diferențe semnificative între grupuri (3 și 3,5 puncte în grupe de vitamina C și, respectiv, placebo; diferență, -0,10; 95% interval de încredere, -1,23 la 1,03; P = 0,86). De asemenea, nu s-au observat diferențe semnificative în nivelurile de proteine C-reactive (54,1 față de 46,1 pg / mL; diferență, 7,94 pg / ml; interval de încredere 95%, −8,2 până la 24,11; P = 0,33) și nivelurile de trombomodulină (14,5 până la 13,8 ng / mL; diferență, 0,69 ng / mL; 95% interval de încredere, -2,8 - 4,2; P = 0,70) la 168 ore.

"Cercetări suplimentare ar fi necesare pentru a evalua rolul potențial al vitaminei C pentru alte rezultate în sepsis și ARDS", scriu autorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel