Vitamina C, esențială când călătorim cu avionul. Dr. Cezar: Un zbor te expune la o doză mai mare de radiații decât în mod obișnuit

Vitamina C – FOTO: Pexels@Jason_Toevs
Vitamina C este esențială atunci când zburăm cu avionul.

Vitamina C este un nutrient esențial vieții. Această vitamină este implicată în producția de glucocorticosteroizi și de anumiți neurotransmițători, în metabolismul glucozei, al colagenului, al acidului folic și al anumitor aminoacizi, în neutralizarea radicalilor liberi și a nitrozaminelor, în reacții imunologice, care facilitează absorbția fierului la nivelul tubului digestiv.

De ce să folosim vitamina C când zburăm cu avionul

Dr. Cezar explică pe pagina sa de Facebook care este motivul pentru care vitamina C este esențială în timpul zborului cu avionul.

”Când zbori cu avionul ai nevoie de o doză mai mare de antioxidanți precum Vitamina C. În timpul unui zbor cu avionul se modifică presiunea atmosferică de la 760 mmHg până la 560 mmHg ceea ce determină deshidratare și creșterea stresului oxidativ.

De asemenea, un zbor cu avionul te expune la o doză mai mare de radiații decât în mod obișnuit, deoarece aerul la mare altitudine este mai rarefiat și astfel te protejează mai puțin de efectul radiațiilor cosmice.

Ține minte! Când zbori cu avionul hidratează-te mai bine, consumă mai mulți antioxidanți din fructe și legume proaspete, și ia 1 -2 grame de Vitamina C din extracte naturale. Suplimentele sunt nutrienți de care avem nevoie, cu ajutorul cărora celulele corpului își fabrică moleculele necesare unei bune funcționări.

Hrana noastră trebuie să fie diversificată, dar pentru optimizarea nutrienților, ne pot ajuta și suplimentele din extracte naturale”, arată Dr. Cezar Amititeloaie, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Intoleranța la lactoză, vindecabilă. Bilic: Patru gesturi simple prin care puteți rezolva această problemă

Care este rolul vitaminei C

Vitamina C reduce riscul de boli cronice. Este un antioxidant puternic care întăreşte sistemul imunitar, protejând astfel organismul de radicalii liberi dăunători. Când radicalii liberi se acumulează, aceştia pot determina ceea ce se numeşte stres oxidativ, asociat cu inflamaţia şi cu numeroase boli cronice.

Potrivit Healthline, vitamina C poate contribui la scăderea tensiunii arteriale atât în cazul celor care suferă de hipertensiune, cât şi în cazul celor care nu se confrunta cu această problemă şi au o tensiune normală.

Mai mult, vitamina C este necesară și pentru a sintetiza neurohormoni precum adrenalina, noradrenalina și dopamină. Deficiența de vitamina C poate să apară și atunci când există dezechilibre hormonale, întrucât aceasta protejează și stimulează glanda hipofiză.

Vezi și: Orbirea, provocată de o mutație genetică. Ce legătură are cu inteligența

Cantități ridicate de vitamina C se regăsesc și la nivelul ochilor, glandelor suprarenale, creier, leucocite, tiroidă, ficat sau splină.

Vitamina C reprezintă, astfel, un remediu natural, care susține buna funcționare a organismului. Datorită faptului că ajută la producția de colagen, vitamina C contribuie la vindecarea și cicatrizarea rănilor, având efect reparator asupra pielii. De asemenea, vitamina C contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge (glicemia), putând preveni apariția diabetului.

Efectul antioxidant al vitaminei C susține lupta împotriva radicalilor liberi, unul dintre factorii care duc la îmbătrânirea pielii și apariția bolilor cardiovasculare.

Vezi și: Tiroida, afectată de COVID-19. Cât de severă este și în cât timp se vindecă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel