Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Virusuri mai sigure pentru diagnosticare? Soluția descoperită de cercetători
12 dec 2019 / 23:47
Cercetătorii au dezvoltat o nouă tehnologie pentru producerea de viruși ”hibrizi” mai siguri pentru crearea de vaccinuri și diagnosticarea bolilor purtate de țânțari.
Febra Dengue

Virusuri, diagnosticare. "Inițial, speram să obținem informații despre cum evoluează bolile virale purtate de țânțari - virusuri precum Zika, febra galbenă și Dengue. Speram să descoperim noi virusuri care ar putea fi utile pentru biotehnologie sau ca agenți de control biologic. Virusul Binjari a ieșit în evidență și, în timp ce crește la niveluri foarte ridicate în celulele țânțarilor din laborator, este complet inofensiv și nu poate infecta oamenii sau alte specii de vertebrate", spune Jody Hobson-Peters din echipa de cercetare care a dezvoltat noua tehnologie, potrivit sciencedaily.

Cercetătorii de la Universitatea din Queensland, Australia, au creat o nouă tehnologie pentru producerea de viruși „hibrizi" mai siguri, la volume mari, destinate utilizării în vaccinuri și diagnosticarea bolilor purtate de țânțari.

Profesorul Andreas Suhrbier de la Institutul Medical de Cercetare QIMR Berghofe spune: "Principalul avantaj al acestui sistem este că este sigur. Acești hibrizi nu pot infecta oamenii, ceea ce înseamnă că fabricarea de vaccinuri și reactivi de diagnosticare nu necesită o infrastructură strictă și costisitoare, (...) necesară în mod obișnuit pentru a crește acești viruși. Este o tehnologie care va revoluționa cu adevărat fabricarea de vaccinuri".


Ştiri Recomandate

Hernia cervicală: posibil cauza unor leziuni ale creierului
Imunitatea: cât de importantă este genetica
Anxietatea, cum o recunoști și cum o măsori
Intoxicație: 14 elevi din Arad au ajuns din nou la spital, după deratizare
Bacterii rezistente la medicamente: lipsa antibioticelor noi, o amenințare gravă
Coronavirusul se extinde în Beijing, China confirmă 139 de cazuri noi
Menopauza prematură crește riscul de multiple boli după vârsta 60 de ani
Comentarii