Virgil Păunescu: „Cum s-au «evaporat» 30 de milioane de euro din sistemul de sănătate timișorean”

Prof dr Virgil Păunescu. Foto: DC Medical
Virgil Păunescu, directorul Institutului de Cercetare a Cancerului OncoGen, a postat pe pagina sa de socializare o părere referitor la modul în care s-au pierdut sume mari de bani în sistemul de sănătate timișorean.

Virgil Păunescu, directorul Institutului de Cercetare a Cancerului OncoGen, a postat pe pagina sa de socializare o părere referitor la modul în care s-au pierdut sume mari de bani în sistemul de sănătate timișorean. 

Iată ce a scirs:

„FRICĂ, INCOMPETENȚĂ ȘI INVIDIE: Cum s-au ,,evaporat" 30 de milioane de euro din sistemul de sănătate timișorean...

Vreți sa știți cum au pierdut universitatea și Spitalul Județean 30 de milioane de euro, doar în ultimii patru ani?

În timp ce eu atrăgeam 30 de milioane de euro, cei care vor să conducă astăzi universitatea pierdeau mai mult de 30 de milioane de euro, având grijă ca presa să nu scrie prea mult...

Nu aș fi vrut sa candidez la funcția de rector, dacă nu vedeam cum universitatea se îndreaptă într-o direcție greșită.
Cei mai mulți dintre contracandidații mei nu numai că NU au atras bani europeni, dar au fost implicați în pierderea de fonduri UE de proporții uriașe.

Insist că nu putem vorbi nici de supraviețuire decentă, cu atât mai puțin de progres fără investiții mari, fără fonduri substanțiale. Nu ne mai putem baza pe banii din taxele de școlarizare. Sunt insuficienți.
Singura sursă de dezvoltare și funcționare a universității (inclusiv pentru majorarea salariilor cadrelor didactice) o reprezintă banii europeni.
În ultimii 4 ani universitatea și spitalul au pierdut 30 de milioane de euro.
Iată cum s-a produs acest dezastru greu de imaginat:

Primul eșec major : 11 milioane de euro aruncate pe ,,apa sâmbetei" :

Un proiect CÂȘTIGAT în valoare de 11 milioane de euro a fost pierdut în ultima fază a derulării sale. Spitalul Județean nu a fost în stare să organizeze o licitație.
Banii urmau să meargă spre amenajarea si dotarea ambulatoriului spitalului.

Ce s-a întâmplat cu restul de 20 de milioane de euro?

Un proiect în valoare de 20 de milioane de Euro, la care s-a muncit 3 ani a fost pierdut din cauza invidiei și a FRICII de a semna o simplă hârtie de comodat între Universitatea de Medicină și Spitalul Județean Timișoara.
Ambele parti sunt vinovate.
Dintre cele 20 de milioane de Euro, 7 milioane de Euro erau destinate secțiilor de chirurgie și anatomie patologică.
Alte 7 milioane urmau să meargă spre laboratorul de la Spitalul Județean (în special spre microbiologie).
Restul fondurilor urmau să meargă spre centrul OncoGen.

Aceiași oameni (cu câteva exceptii) care au fost implicați în pierderea acestor sume uriașe de bani își doresc astăzi conducerea universității și țin să ne explice cum vor atrage și vor gestiona ei fonduri și proiecte europene!
De ani de zile ne plângem de lipsa de bani și de condițiile precare de pregătire a studenților, cât și de asistența medicală deficitară, dar nimeni nu pare revoltat de aceste uriașe rateuri, de uriașa dovadă de incompetență.
Și din aceste motive, care țin să perpetueze starea de mediocritate și nepricepere din jurul nostru, am decis să candidez la funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara!”, a arătat el într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel