Vinul roșu ne-ar feri de COVID? Concluziile unui STUDIU

Vinul rosu si sanatatea inimii
Un studiu susține că polifenolii din vinul roșu ar ajuta la prevenirea COVID.

Oamenii care ar bea mai mutl de 5 pahare de vinpe săptămână ar avea un risc mai mic de a face COVID, pretinde un studiu care are la bază date britanice analizate la Spitalul Shenzhen Kangning din China. Cercetătorii pun asta pe seama conținutului ridicat de polifenoli din vinul roșu. Experții mai arată că consumul de bere și cidru nu are efecte similare celui de vin roșu, dimpotrivă aceștia ar avea un risc cu 28% mai mare de a contracta virusului COVID.

Cercetarea realizată de specialiști chinezi arată că acele persoane care beau mai mult de cinci pahare pe săptămână aveau un risc cu 17% mai mic de a contracta virusul. În ce privește băutorii de vin alb care consumă între unul și patru pahare pe săptămână, aceștia au avut un risc cu 8% mai mic de a contracta virusul în comparație cu cei care nu consumă, arată DailyMail.

Efectele vinului roșu asupra florei intestinale a fost analizat de cercetători de la King s College London, Marea Britanie, asupra unui grup de 916 gemeni de sex feminin. În analiza lor au inclus și bere, cidru, vin alb și băuturi spirtoase. Concluzia: microbiomul intestinal a fost mai divers în cazul celor care au consumat vin roșu față de cei care nu beau acest tip de alcool. Acest lucru nu a fost observat în cazul consumului de vin alb, bere sau băuturi spirtoase.

Skye Alexander, astrolog și autor al Magickal Astrology, a declarat pentru eatingwell.com care este cel mai potrivit vin în funcție de zodia în care te-ai născut. Astrologul DC News, Daniela Simulescu, a realizat un material despre vinuri și zodii:

Berbec: Tempranillo - Tempranillo, un vin tânăr, care are o aromă uscată, uşor picantă. „La fel ca nativii Berbec, acest vin roșu ușor, spaniol, este simplu, acidulat și nu are complexitate”, spune Alexander. Bucurați-vă de gustul său cu cartofi picanţi spanioli sau cu niște brânză manchego.

Gemeni: Pinot Grigio - Acest popular vin alb italian este răcoritor de ușor și simplu, ca natura Gemenilor. „Și, la fel ca acest semn zodiacal, dulceaţa nu ţine prea mult, așa că bucurați-vă de el în timp ce este tânăr, în loc să îl ascundeți în pivniță, gândindu-se că se va îmbunătăți odată cu vârsta”, spune ea. „Nu trebuie să beți pinot grigio cu o masă - este ideal să-l serviţi cu prietenii într-o după-amiază caldă, la o terasă”, adaugă ea.

Rac: Moscato - Acest vin italian alb, fructat, este adesea sorbit alături de un desert, dar se îmbină frumos şi cu crustacee, așa că încercați-l cu creveți sau cu stridii. Alexander spune: "Cel mai popular tip de moscato este dulce, delicat și moale, cu doar un pic de aciditate - ca nativii Rac. Și este încântător să-l beți pe verandă sau lângă piscină într-o zi fierbinte."

Leu: Amarone - Bogat, colorat și dramatic, acest vin roșu robust italian este plin de caracter, la fel ca nativii Leu. Alexander spune: "Pentru a aprecia cu adevărat aroma puternică a acestui vin, trebuie să îl bei când iei o masă consistentă. Cele mai bune amarone - precum cei mai buni conducători - au nevoie de timp pentru a creşte și a se maturiza".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel