VILDAGLIPTINUM - prospect

Foto: Pixabay
VILDAGLIPTINUM - prospect. Acțiune: antidiabetic oral; inhibă dipeptidil-peptidaza 4 (DPP-4) cu creşterea concentrației hormonilor de tip incretin GLP-1 („glucagon-like peptide 1", peptida de tipul glucagonului 1) şi GIP („glucose-dependent insulinotropic polypeptide", polipeptida insulinotropă dependentă de glucoză). Astfel, creşte sensibilitatea celulelor pancreatice beta şi alfa la glucoză, cu o secreţie îmbunătăţită de insulină, respectiv glucagon, adecvată glucozei.    

VILDAGLIPTINUM - prospect

Denumire comercială: GALVUS

Forma: comprimate

Indicații: tratamentul diabetului zaharat de tip 2, în asociere cu metformină sau cu o sulfoniluree sau cu o tiazolidindionă, atunci când acestea singure nu sunt suficiente.

Contraindicații: hipersensibilitate.

Atenție: Nu trebuie utilizat la pacienţi cu diabet zaharat de tip 1 sau pentru tratamentul cetoacidozei diabetice. Nu se foloseşte în insuficiență hepatică sau insuficiență renală moderate şi severe, insuficiență cardiacă clasa NYHA III-IV. Nu se administrează în sarcină şi alăptare. Monitorizare hepatică.

Reacții adverse: hipoglicemie; tremor, cefalee, ameţeli; greaţă; oboseală; constipaţie; creştere în greutate; edeme periferice. Frecvenţa reacțiilor adverse depinde de asocierea cu un alt antidiabetic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel