Victor Costache, despre criza de sânge și reformarea sistemului de transfuzii. Dezbatere la Palatul Parlamentului

Donatori de sânge
EXCLUSIV
Dr Victor Costache, ministrul Sănătății, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre criza de sânge în România și despre problemele sistemului de transfuzii pe care il vrea reformat din temelii, motiv pentru care a anunțat că miercuri, 15 ianuarie, organizează o mare dezbatere la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă este posibil să avem o criză de sânge, ministrul Sănătății, dr Victor Costache, a explică că „pentru a evita acest lucru i-am invitat pe toți cei implicați în sistemul de transfuzii la un eveniment la Palatul Parlamentului, care va avea loc pe 15 ianuarie. Sunt mai multe proiecte de modernizare a sistemului de transfuzii din România, din partea Comisiei Europene, sunt mai multe parteneriate public-private, sunt de asemenea prezentări ale responsabililor din sistemul de transfuzii din România. Și de aceea ne-am dorit în același timp ca acest eveniment să fie deschis presei și societății civile, pentru maximă transparență. Vom avea colegi din Guvern care vor participa, reprezentanți din Comisiile de Sănătate, pentru a se analiza cea mai bună variantă pentru România”. 

Ministrul a spus că încă nu s-a decis pe ce linie se va merge în reformarea sistemului de transfuzii, „sunt mai multe proiecte și este foarte important ca acestea să fie cunoscute în detaliu de toți cei implicați”. 

Debaterea de la Palatul Parlamentului, intitulată „Reorganizarea sistemului de transfuzie sanguină: Realități Naționale și Standarde Europene, a avea loc pe 15 ianuarie, între orele 10.00 și 13.00, în Sala Avram Iancu.

Ce se întâmplă cu legea vaccinării, în ce stadiu sunt spitalele regionale și ce programe naționale vor fi finanțate masiv anul acesta, aflați din video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel