Victor Costache, declarația despre copiii cu autism: Îmi cer scuze. Informațiile vin de la Socola

Dr Victor Costache. Foto: DC Medical
Ministrul Sănătății, dr Victor Costache și-a cerut scuze legat de declarația sa controversată privind copiii care dezvoltă autism din cauza părinților plecați la muncă în străinătate, dar a spus că aceasta este o concluzie la care au ajuns medicii de la Spitalul Socola.

Ministrul Sănătății, Victor Costache și-a cerut scuze, marți seară, la un post tv, dacă a jignit familiile „greu încercate" care au copii cu autism. El explicat că a făcut declarația incriminată în contextul în care povestea despre un pachet de soluții pentru copiii cu tulburări de spectru autist pe care îl pregătește Ministerul Sănătății, astfel încât, pe lângă tratament, acestora să le fie decontat și un serviciu integrat care presupune logoped și psiholog.

„Era o declarație în care explicam măsurile care vor fi luate pe programele de sănătate și la ordonanța pentru modificarea Legii 95. Pregătim un pachet de soluții pentru copiii cu autism. Nu le va fi decontat numai tratamentul, va fi decontat un serviciu integrat care să cuprindă și logoped, psiholog, deoarece trebuie luat un pachet de măsuri care să ajute familiile acestor copii și acești copii. Îmi cer scuze dacă declarația mea a jignit aceste familii greu încercate și pot să vă asigur că de la începutul lui aprilie când intră în vigoare noul contract cadru soluțiile vor fi benefice și reale. (...) Am vorbit cu medicii de la Spitalul Socola și copii internați acolo care au sindrom de tip autist, mulți dintre ei au fost abandonați de părinții care au plecat în străinătate. Și medicii de la Socola mi-au povestit de o creștere a incidenței acestui fenomen. Au fost cazuri dramatice care trebuie soluționate și trebuie găsite soluții reale pentru acești copii. Da, aceasta a fost concluzia medicilor de la Socola și este vorba de sindroame asemănătoare celor de tip autist. Și da, îmi pare rău și îmi cer scuze”, a declarat dr Victor Cotache, ministrul Sănătății, la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel