Veste bună pentru femei: Anticoncepționale administrate lunar, nu zilnic. Studiu

Pilula contraceptivă
Pastila contraceptivă ar putea fi luată o singură dată pe lună și ar avea același efecte ca acelea luate zilnic, susțin cercetătorii.

Pastila contraceptivă, în formă de stea, ar putea fi luată odată pe lună, susțin cercetători de la Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT). Momentan s-au făcut teste pe porci, nu și pe oameni.

Capsula este acoperită cu gelatină și poate rămâne în stomac săptămâni după ce a fost înghițită. De acolo eliberează lent hormoni care previn sarcina. Testele efectuate pe porci au arătat că respectiva capsulă poate oferi același efect ca și administrarea de doze zilnice.

„Sperăm că această lucrare - primul exemplu care a existat vreodată o pilulă sau o capsulă pe care o cunoaștem - va duce într-o zi la potențial noi modalități și opțiuni pentru sănătatea femeilor", a declarat Robert Langer, profesor MIT și coautorul studiului.

În cadrul cercetării, finanțate în cea mai mare parte de Fundația Bill și Melinda Gates, oamenii de știință au căutat materiale care ar putea supraviețui unui fluid extrem de acid și au descoperit că două tipuri de poliuretan pot funcționa bine pentru capsula în formă de stea și care să se descompună în 3 sau 4 săptămâni.

Ajunsă în stomac, pilula se extinde, iar medicamentul contraceptiv, încărcat în pastilă, este eliberat cu o viteză controlată în timp. Deocamdată se fac teste suplimentare pentru a dezvolta pilula pentru teste umane. Autorii ei speră ca noul anticoncepțional să iasă pe piață în 3-5 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel