Venele proeminente pe mână, cauze și tratament. Ce boli poți avea

venele proeminente pe mana - FOTO: Freepik@ katemangostar
Venele proeminente pe mână pot fi semn al unor afecțiuni medicale. 

Venele proeminente pe mână sunt considerate inestetice de persoanele cărora le apar, însă acestea pot fi semn al unor boli de care suferiți.  Pentru majoritatea oamenilor, venele proeminente de pe mâini sunt normale și sunt considerate o problemă cosmetică, iar venele din brațe și mâini funcționează normal. Pentru foarte puțini oameni, venele bombate sunt un simptom al unei probleme mai mari, potrivit Healthline.

Venele proeminente pe mână, cauze

Există o serie de motive pentru care ați putea avea avea vene proeminente pe mână. Una sau mai multe dintre aceste auze ar putea contribui la bombarea venelor de pe mâini.

Conținut scăzut de grăsime corporală. Dacă nu aveți prea multă grăsime pe mâini, venele pot fi mai proeminente.

Vârstă. Pe măsură ce îmbătrâneşti, pielea devine mai subţire şi îşi pierde elasticitatea, făcându-ţi venele mai vizibile. De asemenea, pe măsură ce îmbătrâneşti, valvele din vene slăbesc. Acest lucru poate face ca sângele să se adune în vene pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru mărește vena.

Exercițiu. Când faceți exerciții fizice, tensiunea arterială crește și venele sunt împinse mai aproape de piele. Odată ce tensiunea arterială scade la normal, venele mâinii devin mai puțin proeminente.

Ridicarea repetată a greutăților în sala de sport sau pentru muncă duce adesea la o creștere a fluxului sanguin și la o întărire a mușchilor. Acest lucru poate determina ca venele să devină proeminente.

Vezi și: Sucul de mere și sfeclă, complex de vitamine. Te menține în formă și plin de energie

Genetică. Dacă aveți membri apropiați ai familiei cu vene bombate, există o șansă să moșteniți această afecțiune.

Căldura. Temperaturile ridicate pot face mai dificilă funcționarea corectă a supapelor venoase. Acest lucru vă poate mări venele.

Varice. Mai susceptibile de a fi găsite în picior decât pe mână, vene varicoase apar atunci când valvele venoase sunt slăbite. Acest lucru le face mai puțin eficiente în prevenirea sângelui să curgă înapoi. Varicele pot deveni răsucite, mărite și dureroase.

Flebită. Dacă o infecție a mâinii, o traumă sau o boală autoimună determină inflamarea unei vene, vena s-ar putea umfla.

Tromboflebită superficială. Tromboflebita superficială este o inflamație a unei vene superficiale (flebită) cauzată de un cheag de sânge (tromb). Aceasta poate apărea din cauza unei leziuni a unei vene.

Tromboză venoasă profundă. Venele proeminente pe mână ar putea fi rezultatul unui cheag de sânge adânc în venele brațului.

Vezi și: Meralgia parestezică, cauze și simptome. Care este legătura cu îmbrăcămintea

Tratamentul pentru venele proeminenţe ale mâinilor

Tratamentul pentru venele proeminente pe mână depinde de cauză. Odată ce medicul dumneavoastră vă oferă diagnosticul corect, tratamentul poate fi determinat și început.

În cele mai multe cazuri, tratamentul venelor proeminente are de-a face cu produsele cosmetice, mai degrabă decât cu sănătatea. Tratamentele cosmetice sunt practic aceleași cu tratamentul pentru vene varicoase.

Scleroterapia este un proces de injectare a unei soluții chimice în venele vizate, determinându-le să se scarizeze și să se închidă.

Terapia de ablație endovenoasă este adesea numită terapie cu laser. Este ideal pentru vene mai mici. În terapia cu laser, medicul dumneavoastră utilizează lumină amplificată sau unde radio pentru a închide venele.

Flebectomia ambulatorie este îndepărtarea venelor vizate prin incizii mici. Aceasta implică anestezie locală.

Vezi și: Sănătatea ochilor, ce să nu faci niciodată. Unele obiceiuri pot duce la orbire

În cazul puțin probabil venele bombate sunt un semn al unei afecțiuni mai grave, medicul dumneavoastră vă va oferi un răspuns medical specific.

Dacă primiți un diagnostic de flebită, medicul dumneavoastră vă va prescrie cel mai probabil tratament antiinflamator, terapie cu antibiotice împreună cu comprese calde și ridicarea brațului său ambele.

Dacă sunteți îngrijorat de faptul că venele proeminente de mână ar putea fi un simptom de ceva grav - sau pur și simplu nu vă place modul în care acestea arată – faceți o programare cu medicul dumneavoastră. Dacă există o problemă gravă, ei pot recomanda tratament. Dacă doriți ca acestea eliminate în scopuri cosmetice, medicul dumneavoastră va avea o sugestie cu privire la cea mai bună procedură pentru tine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel