Veganii, risc mai mare de fracturi osoase

Legumele
Veganii și vegetarienii pot prezenta un risc mai mare de fracturi osoase decât consumatorii de carne, potrivit unui studiu amplu.

Veganii și vegetarienii riscă să sufere de fracturi osoase mai frecvent decât oamenii care consumă carne, arată un studiu. La această concluzie s-a ajuns după analiza datelor a circa 55.000 de adulți britanici sănătoși.

În comparație cu consumatorii de carne, veganii cu aporturi mai mici de calciu și proteine ​​au avut în medie un risc cu 43% mai mare de fracturi oriunde și la nivelul șoldurilor, picioarelor și vertebrelor. Vegetarienii și cei care mănâncă legume și pește au avut un risc mai mare de fracturi de șold decât consumatorii de carne, dar riscul a fost parțial redus atunci când cercetătorii au luat în considerare indicele de masă corporală și consumul suficient de calciu și proteine, potrivit CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel