Varianta Omicron: avertismentul OMS privind vârstnicii

Bătrânețe, vârstă
Noua variantă a virusului, Omicron, creează îngrijorare și începe să se răspândească. OMS avertizează populația vârstnică.

OMS atrage atenția într-un comunicatde presă că varianta Omicron este încă în curs de studiu și că poate suferi un număr mare de mutații, în comparație cu tulpinile anterioare.

Nu se cuoaște încă dacă Omicron este asociat cu o transmitere mai mare, cu o boală mai severă, cu un risc mai mare de reinfecții sau cu un risc mai mare de eludare a vaccinurilor. Oamenii de știință de la OMS și din întreaga lume lucrează de urgență pentru a răspunde la aceste întrebări.

OMS recomandă persoanelor de peste 60 de ani sau celor cu probleme de sănătate să nu călătorească de sărbători.

„Ar trebui să fim cu toții foarte atenți la amenințarea acestui virus. Dar însăși apariția lui Omicron este un alt memento că, deși mulți dintre noi ar putea crede că am terminat cu COVID-19, acesta nu a terminat cu noi.

Este prima recomandare specifică vârstei venită din partea unei agenții de sănătate de când tulpina Omicron a fost declarat săptămâna trecută o variantă îngrijorătoare.

Mai multe țări au implementat rapid interdicții de călătorie pentru călătorii internaționali care provin din țările din Africa de Sud și din alte regiuni în care au fost raportate cazuri de omicron”, a transmis OMS, citează de B1TV.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că este incert, încă, dacă vom avea relaxări de sărbători sau nu, depinzând de trendul pandemiei.

„Mi-e greu să vă spun ce se va întâmpla peste un interval de 3-4 săptămâni, dar eu am o preocupare față de ce se întâmplă în acest moment. Am văzut ieri la Brașov, la târgul de Crăciun că era o mare frenezie, am văzut concerte care nu aveau nimic de-a face cu măsuri de bază care să prevină transmiterea. Dacă oamenii vor să aibă sărbători cât mai aproape de normalitate, ar trebui să se comporte cât mai precaut în această perioadă”, a declarat Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel