Varianta britanică a virusului câștigă teren în Germania: este de așteptat să devină dominantă

Varianta britanică a COVID-19 se răspândește cu repeziciune în Germania. Ministrul Sănătății crede că este de așteptat să devină varianta dominantă.

Jens Spahn, ministrul Sănătății din Germania, a anunțat, astăzi, că varianta SARS-CoV-2 descoperită pentru prima dată în Marea Britanie este responsabilă acum de peste 20% din cazurile de Covid-19 din țară. Potrivit acestuia, este de așteptat ca aceasta să devină varianta dominantă.
„Suntem deosebit de îngrijorați de varianta descoperită în Marea Britanie. În urmă cu două săptămâni, această variantă reprezenta puțin sub 6% din eșantioanele examinate. Între timp, a crescut la peste 20, la peste 22%”, a declarat, astăzi, Spahn, în cadrul unei conferințe de presă, arată surse citate de RealitateaPlus.
Autoritățile din sănătate germane au analizat aproximativ 23.000 de teste PCR pozitive și au secvențiat virusul pentru a determina rata de răspândire a variantei britanice a COVID-19.
„Acest lucru înseamnă că, așa cum s-a observat deja în alte țări, proporția infecțiilor cu această variantă a virusului se dublează aproximativ săptămânal. Este de așteptat ca acesta să devină dominantă și în țara noastră”, a adăugat ministrul.

În ceea ce privește numărul de contagieri cauzate de varianta sud-africană, acesta este la un nivel mult mai scăzut, de aproximativ 1,5% din totalul cazurilor, potrivit oficialului german. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel