VARDENAFILUM - prospect

Foto: Pixabay
VARDENAFILUM - prospect. Acțiune: Inhibitor selectiv al fosfodiesterazei de tip 5 (PDE-5), creşte concentraţia de GMPc; în corpii cavernoşi, relaxează musculatura netedă locală, cu creşterea influxului de sânge şi favorizarea erecţiei.

VARDENAFILUM - prospect

Denumire comercială: LEVITRA

Formă: comprimate filmate

Indicații: Tratamentul disfuncţiei erectile, care reprezintă incapacitatea de a obţine sau de a menţine o erecţie a penisului suficientă pentru o performanţă sexuală satisfăcătoare. Pentru a fi eficace este necesară stimularea sexuală.

Contraindicații: Co-administrarea cu nitraţi sau donori de oxid nitric (cum este nitritul de amil), în orice formă farmaceutică. Nu trebuie administrată la bărbaţii la care activitatea sexuală nu este recomandată: pacienţi cu afecţiuni cardiovasculare severe ca angină instabilă sau insuficienţă cardiacă severă (NYHA III sau IV). Afectare hepatică severă (Child-Pugh C), afecţiuni renale în stadiul final care necesită dializă, hipotensiune arterială (presiunea arterială < 90/50 mmHg), antecedente recente de accident vascular cerebral sau infarct miocardic (în ultimele 6 luni), angina instabilă şi afecţiuni retiniene ereditare degenerative cunoscute, cum este retinita pigmentară. Administrarea concomitentă a vardenafilului cu inhibitori potenţi ai CYP 3A4 (ritonavir, indinavir, ketoconazol, itraconazol, în forme cu administrare orală) este contraindicată la bărbaţii cu vârsta peste 75 ani. Hipersensibilitate.

Atenție: Înaintea administrării se evaluează statusul cardiovascular al pacienţilor. Precauţie la pacienţii cu deformări anatomice ale penisului: angularea, fibroza cavernoasă sau boala Peyronie, la pacienţii cu afecţiuni ce pot predispune la priapism: siclemia, mielomul multiplu, leucemia. Prudenţă la pacienţi cu tulburări de coagulare sau cu ulcer peptic activ. Interacţiuni cu blocante alfa-adrenergice, ritonavir, indinavir, itraconazol şi ketoconazol,
eritromicină, suc de grapefruit. Nu este indicată administrarea la femei. Şoferi şi activităţi de precizie.

Reacții adverse: Mai frecvente: înroşirea feţei, cefalee, dispepsie, greaţă, ameţeli, rinită, hipertensiune arterială, reacţii de fotosensibilizare, tulburări de vedere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel