Val Vâlcu, când vom ști dacă VACCINUL EXPERIMENTAL este eficient, coronavirus. Ce șanse au românii să-l aibă

Val Vâlcu, realizatorul emisiunii Interviurile DC Medical
Jurnalistul Val Vâlcu a explicat, într-o intervenție, că odată adus vaccinul experimental pentru teste în România, va dura ceva până când se va ști dacă acesta este eficient. Dacă va fi, problema cea mai mare a României e că s-ar putea să nu abă acces la cantitatea necesară și că populația nu se vaccinează!

„Ce se testează la vaccin? Să aibă efect, deci să creeze imunitate, dacă apar anticorpi în cantitatea corespunzătoare pentru a preveni o infectare. Să nu fie toxic, să nu producă reacții alergice sau efecte secundare. În cazul vaccinului despre care vorbea profesorul Cercel, este realizat prin inginerie genetică, deci nu se introduce virus atenuat, virus omorât. Reacțiile, dacă sunt alergice, sunt controlabile", a detaliat jurnalaistul Val Vâlcu într-o intervenție la Antena 3.

Dacă se va dovedi că este eficient și va fi produs la scară largă, România ar putea avea o problemă serioasă în a comanda cantitatea suficientă pentru imunizarea populației, a subliniat jurnalistul. 

„Românii nu prea se vaccinează, iar capacitățile de producție pentru vaccinuri vor fi suprasolicitate imediat ce se descoperă formula. Nu doar în România, vorbim pe plan mondial. Vor onora în funcție de comenzile anului precedent. Antivacciniștii din România vor crea mari probleme", a conchis Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Masca de argilă: 6 beneficii minune pentru ten

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel