Val de ger extrem în România! Spitalul Matei Balș, GRAV afectat de frig. Dr. Cătălin Apostolescu, anunț TRIST

Dr. Cătălin Apostolescu, Foto Facebook
Vremea se schimbă dramatic în România! Țara noastră va fi acoperită de un aer rece, siberian. Vin ninsori, viscol și ger, plus temperaturi extreme, pe care le vom resimți la -30 de grade Celsius. Meteorologii au emis trei alerte de vreme severă.

În aceste condiții, de frig extrem, cum se vor descurca pacienții din spitalele bucureștene, care nu au căldură?

Cătălin Apostolescu, medic primar al secției clinice VII „Terapie Intensivă Adulți” și purtător de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, a oferit un răspuns la Antena 3.  

"O primă direcție este starea funcțiunii a centralei termice proprii a spitalului. Din nefericire, nu vom reuși să o dăm în funcțiune așa de repede, mai avem nevoie de câteva autorizații. Dar, în iarna aceasta va fi funcțională. A doua măsura este distribuirea suplimentară de pături într-un pavilion care este încălzit strict cu cine furnizează RADET-ul, iar pentru un al doilea pavilion, acolo avem convertoare care vor suplini lipsa de căldură. 

Au fost zile în care a fost frig, temperatura a fost în jur de 18 grade, din câte știm noi. Pentru un om care stă în pat, care este îmbrăcat pentru a sta în pat, temperatura este joasă. Evident că trebuie să stea permanent învelit. O temperatură scăzută se reflectă și în apa pe care o primim la instalațiile sanitare.", a precizat dr. Cătălin Apostolescu la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel