Vaccinurile împotriva COVID-19, testate într-un amplu studiu clinic
26 noi 2020 / 10:06
Cercetătorii olandezi pregătesc un studiu clinic în care voluntari umani vor testa vaccinurile împotriva COVD-19.    
Vaccin   FOTO: pixabay

Cercetătorii de la Centrul Medical al Universităţii Leiden (LUMC) din Ţările de Jos se pregătesc pentru un potenţial studiu clinic de tipul "human challenge", în cadrul căruia voluntarii sunt infectaţi în mod deliberat cu noul coronavirus pentru a se putea testa, în mediu controlat, eficacitatea candidaţilor la vaccinul împotriva COVID-19. Planul a atras deja 240 de voluntari, arată surse citate de Agerpres. Astfle de studii clinice ce ar urma să înceapă în ianuarie au fost anunțate încă din septembrie.

Cercetătorii din Olanda nu s-au decis deocamdată să înceapă studiul, fiind necesară obţinerea avizelor legale.

Un astfel de studiu "poate fi important pentru a răspunde la întrebările pe care le avem încă despre COVID-19: cât timp durează protecţia după infectare? Cum comparăm vaccinurile? Câţi anticorpi producem? Ce încărcătură virală provoacă o infecţie?", a declarat Meta Roestenberg, cercetătoare în cadrul LUMC, citată în comunicat. "Prin acest studiu se poate răspunde la astfel de întrebări", mai arată sursa citată.

O companie britanică de biotehnologie a anunţat luna trecută că se află în discuţii avansate cu guvernul britanic pentru a crea şi furniza tulpini de coronavirus pentru un astfel de studiu.Ştiri RecomandateIti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri