Vaccinul împotriva SARS-CoV-2, în linie dreaptă: rezultate promițătoare

Vaccin   FOTO: pixabay
Date preliminarii despre cele mai avansate posibile vaccinuri au fost făcute publice. Rezultatele sunt promițătoare.

Pfizer Inc. și BioNTech SE au anunțat astăzi date preliminare ale celor mai avansați dintre cele patru posibile vaccinuri experimentale bazate pe mRNA BNT162, împotriva SARS-CoV-2, virusul care cauzează actuala pandemie globală. 
Programul BNT162 evaluează cel puțin patru vaccinuri experimentale, fiecare reprezentând o combinație unică de ARNm și antigen țintă. Studiul, care descrie datele clinice preliminare pentru candidatul cu ARN (modRNA) de mesagerie modificat cu nucleozide, BNT162b1, care codifică un antigen optimizat al receptorului SARS-CoV-2 (RBD), este disponibil online aici și este în același timp supus revizuirii științifice inter pares pentru publicarea potențială.

În general, datele preliminare au demonstrat că BNT162b1 poate fi administrat într-o doză care a fost bine tolerată și a generat imunogenicitatea în funcție de doză, măsurată prin concentrații de IgG care leagă RBD și titruri de anticorpi neutralizanți SARS-CoV-2. „Suntem încurajați de datele clinice ale BNT162b1, una dintre cele patru forme ARNm pe care le evaluăm clinic și pentru care avem rezultate pozitive, preliminare, de topline”, a declarat Kathrin U. Jansen, doctor, vicepreședinte senior și șef de cercetare și dezvoltare a vaccinurilor, Pfizer. „Ne-am dedicat să dezvoltăm vaccinuri potențiale și medicamente, iar în fața acestei crize globale de sănătate abordăm acest obiectiv cu cea mai mare urgență. Așteptăm cu nerăbdare să publicăm datele noastre clinice într-un jurnal revizuit de la egal la fel de rapid.”

Aceste date preliminare sunt încurajatoare prin faptul că furnizează un semnal inițial potrivit căruia BNT162b1, care vizează RBD SARS-CoV-2, este capabil să producă răspunsuri de anticorpi de neutralizare la om la peste nivelurile observate în serurile convalescente - și că face acest lucru la un nivel relativ redus nivelurile dozei. „Așteptăm cu nerăbdare să oferim actualizări suplimentare de date pe BNT162b1”, a declarat Ugur Sahin, doctor în științe medicale, CEO și co-fondator al BioNTech.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel