Vaccinul anti-COVID-19 ar putea fi administrat în doze diferite: medicul Alexandru Rafila explică
11 sep, 14:34
Vacinul anti-COVID-19 ar ptuea fi administrat în doze diferite, în funcție de vârstă. Deocamdată însă nu este cert când vom avea un vaccin.
Vaccin  FOTO: pixabay

Vaccinul anti-COVID-19 ar putea fi administrat diferit în funcție de vârstă sau de istoricul medical. Cei tineri ar putea primi câte o doză, în timp ce vârstnicii ar putea primi câte două doze, potrivit profesorului Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.
Deocamdată este incertă data la care ar putea începe vaccinarea. Ministrul Sănătății a anunțat că ar putea începe în ianuarie 2021, însă Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că este prea devreme să afirme cu certitudine o dată. „Orice produs farmaceutic, nu numai vaccinul, trebuie să treacă prin perioada de testare la om. Și sunt 3 faze, iar numărul de subiecți care sunt incluși în fiecare dintre aceste faze este tot mai mare, astfel încât faza a treia să includă circa 30.000 de persoane care să ”garanteze” că avem cele două elemente: siguranță și eficacitate.
Politica de vaccinare în momentul în care va fi disponibil un anumit tip de vaccin va trebui să țină cont de priorități, de personalul medical, de categoriile de risc care ar trebui protejate în primă instanță.
Este posibil să avem vaccinuri diferite care să fie aprobate cam în aceeași perioadă. Deci nu este sigur că va fi un singur vaccin. Iar numărul de doze administrate poate să varieze, poate să fie la persoane tinere o singură doză, la persoane vârstnice la care reacția imună este puțin mai lentă să fie de două doze, iar lucrurile astea nu le știm acum”, spune medicul Alexandru Rafila la Antena 3


Ştiri Recomandate

Vaccin anti-COVID. Două companii reiau testele în SUA
De ce este importantă masca? Experiment comentat de dr Fauci
5 lucruri ca să treceți cu bine peste schimbarea orei
Haloweenul sub două măști. Care protejează mai bine
Spitalul cu cea mai mare rată de vindecare de COVID-19
Medicamentul ieftin și banal care reduce decesul de COVID
ENTACAPONUM - prospect
DEFEROXAMINUM - prospect
FINASTERIDUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri