Vaccinată anti-COVID la 12 ani de mama sa, de Ziua României

O tânără de 12 ani, din Cluj, s-a vaccinat anti-COVID de Ziua Națională  FOTO: Facebook Ro Vaccinare
Nicoleta este o tânără de 12 ani, din Cluj, care s-a vaccinat anti-COVID de 1 Decembrie - Ziua Națională a României și ziua de naștere a tinerei. Asistenta care i-a administrat doza este chiar mama ei.

O adolescentă de 12 ani s-a imunizat anti-COVID miercuri, de Ziua Națională a României, iar asistenta care i-a administrat doza a fost chiar mama ei.

”Responsabilitate la 12 ani! Vaccinată de mama sa, chiar de ziua ei. Nicoleta, elevă la Școala Gimnazială “Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca, s-a vaccinat de Ziua Națională a României la Centrul de vaccinare de la Spitalul Clinic Militar de Urgență Cluj-Napoca, pentru a fi un exemplu pentru copiii de vârsta ei dar și pentru a se bucura de tot ce este mai frumos.

Vaccinul i-a fost administrat cu mândrie de mama sa, Ioana Pop, asistent medical în cadrul ambulatoriului integrat al spitalului, chiar de ziua ei, la împlinirea frumoasei vârste de 12 ani. A venit însoțită de colega și prietena ei, Vanesa, care s-a vaccinat la rândul ei, dând astfel dovadă de responsabilitate”, scriu cei de la Ro Vaccinare pe rețelele sociale.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 2 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.149 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 66 decese dintre care 8  anterioare. Deși numărul cazurilor noi de infectări este în scădere, autoritățile se pregătesc de un nou val al pandemiei, după ce o nouă variantă a virusului a fost identificată în Africa de Sud. Din păcate, trei persane care s-au întors din această țară au fost testate pozitiv la sosirea pe aeroport. două sunt în București, iar una în Baia Mare, fiind vorba despre un sportiv. 

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că nu este exclus ca cele trei persoane care au fost testate pozitiv la sosirea din Africa de Sud, să fie infectate cu noua variantă Omicron. "Așteptăm rezultatele. Sigur că nu e exclus să fie și noua tulpină, pentru că, în mod evident, din zona din care vin persoanele respective încet-încet tulpina dominantă devine Omicron, în detrimentul tulpinii Delta", a spus Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel