Vaccinarea anti-COVID va fi obligatorie la New York ca să intri la restaurant

Vaccinare contra COVID. Foto: Pixabay
Autoritățile din New York introduc vaccinarea obligatorie pentru accesul în restaurant, săli de spectacole și de sport.

Dovada vaccinării va fi cerută la New York pentru a avea acces la restaurant, în săli de spectacole şi de sport, a anunţat marţi primarul democrat Bill de Blasio, făcând din oraşul său primul din Statele Unite ce creează un paşaport de vaccinare, în timp ce ţara intră într-o nouă fază de luptă cu varianta Delta a coronavirusului, foarte contagioasă. Acest dispozitiv, denumit 'Key to NYC Pass' ("Cheia pentru permisul NYC"), "va necesita vaccinarea angajaţilor şi a clienţilor restaurantelor interioare, sălilor de sport şi de spectacole", a explicat primarul în cadrul unui briefing de presă, precizând că ar trebui "cel puţin o doză" de vaccin.

"Dacă sunteţi vaccinat (...), aveţi cheia, puteţi deschide uşa. Dar dacă nu sunteţi vaccinat, din păcate nu veţi putea participa la o mulţime de activităţi", a adăugat Bill de Blasio. El a precizat că dispozitivul va fi lansat pe 16 august, dar primele verificări pentru aplicarea acestuia vor avea loc din 13 septembrie. În ultimele două săptămâni, primarul şi guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, şi-au multiplicat anunţurile vizând vaccinarea funcţionarilor şi recomandarea purtării măştilor, în faţa creşterii numărului cazurilor de COVID din cauza variantei Delta.

În New York, cel mai populat oraş al ţării cu peste 8 milioane de locuitori, 71,8% dintre adulţi au primit cel puţin o doză de vaccin, conform cifrelor primăriei. Dar unele zone, în mare parte comunităţi sărace şi de culoare, au rate mai mici de vaccinare. Politica va fi aplicata începând cu 13 septembrie. Ea este similară cu măsurile luate în Franţa pentru a reduce răspândirea coronavirusului, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel