Vaccinare împotriva COVID. Dr Valeriu Gheorghiță: sperăm după jumătatea lui februarie să crească disponibilitatea dozelor
22 ian, 08:29
Medicul infecționist Valeriu Gheorghiță a vorbit despre intrarea pe piață a noi vaccinuri împotriva infecției COVID.
Col Dr Valeriu Gheorghiță. Foto: RoVaccinare

Doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, a declarat că se așteaptă ca, la finele lui ianuarie, AstraZeneca să primească autorizație de punere pe piață, fapt care ar duce la creșterea numărului de vaccinări.

”Noi ne așteptăm ca la finele acestei luni AstraZeneca să primească autorizare de punere pe piață de la Agenția Europeană a Medicamentului. Dacă intră în derulare calendarul de livrare, noi sperăm undeva după jumătatea lui februarie, ar crește semnificativ disponibilitatea dozelor. Asta se va vedea în numărul de persoane vaccinate.

Comisia Europeană a încheiat un contract cu AstraZeneca pentru 300 de milioane de doze, care mai pot fi suplimentate cu încă 100 de milioane. (...). Nu avem un calendar oficial, dar când vom avea acces la aceste date, după ce se va obține autorizarea, vom putea reface toate estimările legate de ritmul vaccinare”, a afirmat declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit DC News.


Ştiri Recomandate

INCENDIU la Spitalul de psihiatrie din Craiova! 18 pacienți și 5 cadre medicale, evacuate!
Se pregătește un lockdown? DECLARAȚIA lui Raed Arafat
TOBRAMYCINUM + DEXAMETAZONUM - prospect
IVERMECTINUM - prospect
IVABRADINUM - prospect
POSACONAZOLUM - prospect
TOBRAMYCINUM - prospect
DICLOFENACUM - prospect
NYSTATINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri