Vaccinare COVID, cu PRO și CONTRA. Prof Dorel Săndesc: Nu cred că o campanie triumfalistă are șanse să ajungă la oameni

Prof dr Dorel Săndesc. Foto: Facebook / pagina personală
Medicul Dorel Săndesc, consideră că o campanie de vaccinare trebuie să fie onestă și că oamenilor trebuie să li se spună despre efectele secundare care pot apărea. 

Profesorul și medicul Dorel Săndesc, şeful Comisiei ATI din Ministerul Sănătăţii, a afirmat, duminică, 17 ianuarie, că ”o campanie de vaccinare trebuie să fie onestă şi trebuie să pună, în mod firesc, în balanţă, argumentele pro şi contra”.

”Nu cred că o campanie triumfalistă, care prezintă totul în roz şi care prezintă vaccinul ca şi soluţia perfectă are şanse să ajungă la oameni.(...) Campania nu poate fi de tip campanie electorală pentru că în campaniile electorale se exagerează, chiar se minte cu un scop unic: oamenii să se ducă să voteze. (...) Una din întrebările fireşti este dacă există aceste efecte secundar şi dacă pot fi severe. Iar răspunsul este da. Există efecte potenţial severe, ele sunt foarte rare, dar pot să apară pentru că anticorpii atacă şi ale structuri ale organismului, nu doar virusul”, a precizat Dorel Săndesc, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel