Vaccin Johnson&Johnson: 151.200 doze au sosit în țară 
15 dec 2021, 15:45

Vaccin COVID-19 de la Johnson&Johnson. Foto: Johnson&Johnson
Nu mai puțin de 151.200 de doze de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson au sosit în țară și urmează să fie distribuite în județe.


151.200 doze de vaccin Janssen au ajuns astăzi, 15 decembrie a.c., la Compania Națională „Unifarm” SA. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse în București pe cale terestră. 

Dozele sunt depozitate la Compania Națională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Depozitul Companiei Naționale „Unifarm” SA este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a  Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman. 

Până în prezent, 3.929.100 doze Janssen au fost recepționate, iar 1.886.510 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației. 

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Alexandru Arșinel a MURIT

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?