Vaccin contra COVID-19, în faza trei de studiu. Moderna anunță rezultate promițătoare

Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccinul împotriva COVID-19 produs de Moderna este primul care intră luna aceasta în studiul clinic de fază 3.

Vaccinul împotriva COVID-19 produs de Moderna, dezvoltat în parteneriat cu Institutele Naționale americane de Sănătate are rezultate „promițătoare”. Numit deocamdată mRNA-1237, vaccinul a produs răspuns imun în toate persoanele vaccinate în cadrul studiului de fază 1 ale cărui rezultate au fost publicate în New England Journal of Medicine (link direct studiu)

Vaccinul are efecte secundare ușoare - oboseală, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, dureri la locul injecției. La 27 iulie începe studiul de faza 3 - ultima etapă de încercare înainte ca autoritățile de reglementare să ia în considerare dacă aprobă sau nu punerea pe piață a vaccinului.

Moderna a menționat marți, într-un comunicat de presă, că dacă toate merg bine în studiile viitoare, „Compania va putea livra aproximativ 500 de milioane de doze pe an și, eventual, până la 1 miliard de doze pe an, începând cu 2021”.

În studiul de faza 1, „obiectivul a fost să privim siguranța și apoi să privim răspunsurile imune”, a spus dr. Lisa Jackson, un cercetător senior la Kaiser Permanente Washington Health Research Institute din Seattle, care a fost implicat în studiu. 

„Credem că răspunsurile imune sunt promițătoare, dar nu știm dacă nivelurile pe care le vedem vor proteja de fapt împotriva infecției. Este foarte greu de știut asta până nu facem studiul de eficacitate reală”, a spus ea. 

Deocamdată, noul studiu „a furnizat rapid informații care ar putea fi utilizate pentru a determina ce doză să fie adinistrată în studiile de faza 2 și faza 3", a spus Jackson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel