Următoarele două săptămâni, CRUCIALE! Ce se întâmplă dacă apar focare de COVID-19 în școli. Ministrul Educației: "Iertați-mă, dar..."

Ce se întâmplă dacă apar focare de COVID-19 în școli. FOTO pexels
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus ce se întâmplă dacă apar focare COVID-19 în școli, în următoarele două săptămâni. 

„În primul rând, nu am identificat probleme în școlile în care am fost până acum. Voi continua să merg în cursul acestei zile și în alte școli. Orice problemă identificată, va fi semnalată în timp real. Ne implicăm pentru soluționarea problemelor care ar putea să apară.

Nu am un glob de cristal, iertați-mă. Dar, personal, am dreptul să am o convingere. Sunt convins că școlile, așa cum nu au devenit focare în alte state în care școlile au fost deschise, nu vor deveni focare nici în România”, a spus Sorin Cîmpeanu, luni, 8 februarie, la Antena 3. 

Școlile reîncep de astăzi, dar nu în toate localitățile. În funcție de numărul de cazuri de COVID-19, localitățile din România se încadrează în trei scenarii: 

Scenariul 1 (verde): Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori - Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Scenariul 2 (galben): Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori

a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor protecție

b) Participarea zilnică, în sistem on-line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Scenariul 3 (roșu): Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori

a) Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar,

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel