Urăști anumite legume? Genetica îți spune de ce

Un compus al brocoli este activ împotriva tumorilor     FOTO: pexels.com
Răspunsul la faptul că evităm să mâncăm anumite legume s-ar găsi în gene, susține un studiu.

Legume, genetica. Oamenii de știință americani susțin, în urma cercetărilor, că genele ar fi răspunzătoare pentru preferința anumitor alimente și evitarea altora. ”Moștenirea a două exemplare ale genei gustului neplăcut oferă un nivel de amărăciune pentru alimente precum brocoli și varza. (...) În termeni evolutivi, a fi sensibil la gustul amar poate fi benefic - protejarea oamenilor de a mânca lucruri asta ar putea fi otrăvitoare”, potrivit BBC.

Jennifer Smith și colegii de la Universitatea din Kentucky School of Medicine consideră că unii oameni s-ar lupta să mănânce recomandat cinci zile pe zi de fructe proaspete și legume. Cercetătorii explică: lumea moștenește două copii ale unei gene gustative numită TAS2R38; acesta codifică pentru o proteină în receptorii gustului de pe limbă ceea ce ne permite să gustăm amărăciunea. Iar persoanele care moștenesc două copii ale unei variante a genei TAS2R38, numită AVI, nu sunt sensibile la gusturile amare de la anumite substanțe chimice. ”Cei cu un exemplar de AVI și altul numit PAV percep gusturile amare ale acestor substanțe chimice, dar nu într-o măsură atât de extremă ca persoanele cu două exemplare de PAV, adesea numite „super-degustători", care găsesc aceleași alimente excepțional de amare”, mai adaugă sursa citată.

Cercetătorii au studiat 175 de persoane și a găsit că aceia cu două copii ale versiunii PAV cu gust amar de genă au mâncat doar mici cantități de legume verzi cu frunze, care sunt bune pentru inimă. Dr Smith a spus medicilor la o întâlnire a Asociației Americane a Inimii: "Luați în considerare ce gust au unele alimente dacă doriți cu adevărat ca pacienții voștri să urmeze orientările privind nutriția". Cercetătorii speră să exploreze dacă utilizarea condimentelor ar putea ajuta la mascarea gustului amar și a face ca legumele să fie mai atrăgătoare pentru persoanele cărora le este greu să le placă anumite soiuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel