Untul de arahide: ce se întâmplă în corp dacă îl mănânci zilnic

Untul de arahide   Foto: pixabay.com
Există multe beneficii potențiale pentru sănătate ale untului de arahide, dar asta înseamnă că ar trebui să mănânci unt de arahide în fiecare zi? Iată ce spun cercetătorii.

Iată ce spun experții în nutriție, despre consumul untului de arahide (link spre studiu):

Îndepărtează cancerul

Consumul de nuci este asociat cu un risc scăzut în mai multe tipuri de cancer, inclusiv pulmonare, pancreatice, endometriale și colorectale, a explicat Hollie Zammit, dietetician înregistrat la Orlando Health.

„De fapt, conform Institutului American pentru Cercetarea Cancerului, o dietă săracă în carne procesată și bogată în leguminoase, cum ar fi fasolea și nucile, vă poate ajuta să reduceți riscul de cancer”, spune Zammit. "Acest lucru se datorează surselor excelente de vitamine, minerale, fibre și fitochimicale pe care le conțin nucile."

Poate duce la creșterea în greutate

"Untul de arahide are un conținut ridicat de calorii - două linguri au aproximativ 180 de calorii - așa că dacă veți consuma prea mult din acesta, poate duce la creșterea în greutate", a declarat Natalie Rizzo, dietetician înregistrat din New York.

Nu vă faceți griji prea mult, totuși. Puteți combate creșterea potențială în greutate controlând mărimea porțiilor. Respectați recomandările și nu consumați mai mult decât spun nutriționiștii.

Vor scădea valorile unor analize medicale

 „Dacă rămâneți la porțiunile recomandate, consumul de unt de arahide poate crește anumiți hormoni care promovează sațietatea și sentimentele de plenitudine”, spune Rizzo, citând cercetările publicate de Institutele Naționale de Sănătate.

Dacă sunteți sătul mai multă vreme, poate duce la mai puține gustări mai târziu în timpul zilei. Începând ziua cu o doză sănătoasă de unt de arahide, puteți începe pe drumul cel bun.

Veți câștiga mai mult timp

Una dintre luptele majore de a mânca sănătos este timpul necesar pentru a pregăti și găti mese complete. Untul de arahide elimină lupta din prepararea mesei fără a sacrifica nici o aromă sau nutriție.

„Rapid, ușor și convenabil sunt termenii folosiți atunci când vine vorba de o dietă sănătoasă și consecventă”, spune Laura Burak,. "Untul de arahide se situează chiar în partea de sus ca fiind nu numai un aliment nutritiv și sănătos pentru inimă pe bază de plante, ci, în opinia mea, unul dintre cele mai gustoase alimente existente!"

Veți fi mai fericit

 „Dacă aș fi pe o insulă pustie și aș putea aduce un singur aliment, ar fi un borcan cu unt de arahide”, spune Burak. „Atât de mult îl iubesc și cât de versatil este atunci când vine vorba de o dietă sănătoasă.”

În timp ce Rizzo avertizează că, dacă nu îți place untul de arahide, există o mulțime de alte opțiuni pentru a te asigura că primești toate elementele nutritive necesare într-o zi dată. Dar dacă vă place untul de arahide, nu există niciun motiv pentru care nu ar trebui să-l mâncați în fiecare zi cu moderație.

Tipul untului de arahide contează

Nu toate tipurile de unt de arahide sunt create la fel. Acest lucru ar putea fi mai puțin o problemă dacă îl consumați ca un tratament ocazional, dar dacă îl consumați în fiecare zi, trebuie să vă asigurați că știți ce introduceți în corpul dumneavoastră.

„Indiferent de marca pe care o alegeți, uitați-vă întotdeauna la lista de ingrediente și alegeți una ale cărei unice ingrediente sunt arahide”, spune Zammit. "Unturile naturale de arahide sunt cele mai bune. Evitați unturile aditivi precum zaharuri adăugate și uleiuri hidrogenate."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel