Universitatea de Medicină din București, colorată de Ziua Bolilor Rare. Adrian Severin: Gestul merită salutat și cei care l-au făcut merită felicitați

UMF Carol Davila, luminată colorat de Ziua INternațională a Bolilor Rare. Foto: Adrian Severin/Facebook
Pe 28 februarie, în fie care an, sărbătorim Ziua Internațională a Bolilor Rare. UMF ,,Carol Davila” București în colaborare cu Societatea Studenților în Medicină din București și Alianța Națională pentru Boli Rare din România (ANBRaRo), membru al Organizației Europene pentru Boli Rare (EURORDIS), s-au alăturat manifestului pan-european. 

Adrian Severin a explicat, pe pagina sa de pe o platformă de socializare, că „Bolile rare au fost dintotdeauna o provocare pentru medicii de pretutindeni. Ele necesită o abordare atentă, iar identificarea lor este una dintre cele mai complexe etape de parcurs de către specialiștii din domeniul sănătății. Cu toate acestea, pe cât de greu le este medicilor să le trateze, pe atât de greu le este pacienților să le îndure.

Din acest motiv, pentru a transmite în mod simbolic un mesaj de solidaritate cu cei care suferă de boli rare și cu familiile lor, data de 28 februarie a fost declarată ca fiind Ziua Internațională a Bolilor Rare”. 

Anul acesta Universitatea de Medicină și Farmacie din București a ținut să marcheze evenimentul. 

„În această zi, UMF ,,Carol Davila” București în colaborare cu Societatea Studenților în Medicină din București și Alianța Națională pentru Boli Rare din România (ANBRaRo), membru al Organizației Europene pentru Boli Rare (EURORDIS), s-au alăturat manifestului pan-european și au colorat pereții Palatului Facultății de Medicină din București în culorile violet, verde, albastru și galben, care simbolizează solidaritatea în respectul diversității.

Gestul merită salutat și cei care l-au făcut merită felicitați. Astfel se atrage atenția asupra nevoii de a acorda persoanelor cu boli rare, nu doar mijloacele de tratament medical necesare, ci și un indispensabil sprijin moral prin afecțiunea arătată de ceilalți membri ai societății. 

„Rare is many. Rare is strong. Rare is proud!” a scris Adrian Severin, pe pagina sa de Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel