Unde vă puteți testa pentru COVID-19 și primiți rezultatele în 24 de ore

Testare COVID-19 la Clinica OK Medical din Băneasa, București  FOTO: Facebook OK Medical
Dacă aveți nevoie de testul COVID-19 ca să mergeți în vacanță sau vreți, pur și simplu, să aflați dacă ați contractat sau nu boala, vă puteți testa fără programare la Clinica OK Medical din Băneasa, București.

La Băneasa, specialiștii Clinicii OK Medical fac teste pentru depistarea infecției COVID-19 fără programare, iar rezultatele le trimit pe e-mail în 24-48 de ore. ”Ceea ce vedeți aici (n. r. în video-ul de mai jos) este un centru de testarea pentru SARS-COV2 de tip drive thru, care presupune un acces în aer liber, iar pacientul este cu mașina. Pacientul nu părăsește mașina pe toată perioada testării și a recepției. Asta reduce la minimum riscul de contaminare între pacienți, între asistent și pacient. Față de spital unde se fac recoltări după niște protocoale, norme sanitare și dezinfecție după fiecare pacient, aici, pacienții nu intră în contact unii cu alții”, explică medicul Mihail Pautov de la Clinica OK Medical. 

Testare în circa 5 minute, în mașină

Înainte de testare, oamenii semnează un formular în care își dau consimțământul pentru recoltarea de exsudat nazal și faringian, dar și pentru prelucrarea datelor personale. Tot atunci primesc și informații despre ce presupune testarea, în cât timp se dau rezultatele și ce înseamnă acestea. Testarea se face din mașină și durează, în medie, în jur de 5 minute.

”Când ajunge, pacientul e instruit să deschidă geamul, să întoarcă corpul către asistent, să ridice bărbia. Asistentul recoltează cu un bețișor cu vată în vârf exsudat faringian, adică acesta ajunge cu bețigașul ajunge până în faringe și face un număr de patru recoltări ca să se asigure suficient material biologic și genetic cât să putem da un rezultat 100% corect”, explică medicul Pautov. Cu un al doilea bețigaș se recoltează exsudat nazal. ”Facem două recoltări, și exsudat faringian pentru că virusul SARS-COV2 e un virus aerogen. El se transmite, de cele mai multe ori, prin aer, și nu prin contact, iar locul unde se cantonează este la nivelul nasului, ulterior urcă până în faringe, unde începe să se multiplice, așa că recoltând de la nivel faringian și nazal putem să depistăm chiar și bolnavii care sunt în debut de boală, susține Mihail Pautov.

Test pentru vacanță

Sunt multe persoane care vor să plece în vacanță peste hotare, în Grecia, Austria și au nevoie de un test negativ COVID-19. ”Facem față cu greu, dar am mobilizat tot personalul medical din Clinica OK Medical și facem angajări noi, instruim oameni”, adaugă medicul citat. Rezultatele se primesc pe e-mail, traduse, între 24-48 de ore de la realizarea testului, majoritatea ajung în circa 24 de ore. ”Rezultatele vin din laboratoare acreditate RENAR care se află pe lista Ministerului Sănătății de centre acreditate să facă această procedură”, adaugă Pautov. Plata acestui test se poate face cash sau cu cardul, iar în ultima situație, pacienții, explică medicul citat, primesc o mănușă pe care o pun pe mână pentru a tasta PIN-ul, minimalizându-se astfel contactul dintre pacienți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel