Un truc de casă cu ulei și oțet pentru carne fragedă și suculentă

Carnea tare, dificil de tăiat și de mestecat poate da mari bătăi de cap gospodinelor. Indiferent de modul în care gătești carnea, uneori poți avea surprize neplăcute. Pentru o carne delicioasă și suculentă, iată un truc eficient, care chiar funcționează. Ai nevoie doar de ulei de măsline și oțet alb. 

Rețeta cu ulei de măsline și oțet pentru a frăgezi carnea

Această tehnică este atât simplă, cât și practică și necesită doar câteva ingrediente pe care le ai deja în bucătărie. 

Ai nevoie de:

o bucată de carne roșie

ulei de măsline

oțet alb

folie alimentară

Pentru a pregăti rețeta, urmează acești pași: Taie bucata de carne în felii subțiri (maximum 1 centimetru înălțime).

Unge feliile de carne cu ulei de măsline, apoi cu oțet. 

Condimentează carnea cu sare grosieră

Înfășoară feliile de carne în folie alimentară, apoi pune-le în frigider timp de aproximativ o oră.

Gătește carnea după bunul plac. 

Alte sfaturi pentru fragezirea cărnii

Fierbe carnea 

Gătitul în bulion nu numai că fragezește carnea, dar îi accentuează și aroma. 

Acoperă carnea cu sare grosieră 

Pentru a obține carne foarte fragedă, este indicat să o stropești cu cu sare grosieră pe ambele părți, cu cel puțin o oră înainte de preparare. Sarea descompune o parte din proteinele și fibrele musculare care alcătuiesc carnea. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel