Un ou pe zi: ce poate face în organism

Un ou pe zi poate aduce beneficii, în anumite condiții. În alte condiții, acest aliment poate crește unele riscuri. Iată ce se întîmplă în organism dacă consumi zilnic un ou.

Un ou bine prăjit, fiert sau poșat la micul dejun duminică dimineață este întotdeauna un deliciu. Cu toate acestea, suntem avertizați adesea cu privire la nivelul colesterolului din ouă. Deci, este sănătos să mănânci un ou pe zi? Ce face corpului tău și există beneficii pentru sănătate?

Iată rezultatul unor cercetări:

Crește colesterolul

Ouăle conțin colesterol. Corpul nostru are nevoie de această substanță asemănătoare grăsimilor, deoarece este un element constitutiv necesar atunci când vine vorba de producerea de hormoni, bilă și celule ale corpului, printre altele. O cantitate mare de colesterol de care avem nevoie este făcută de corpul nostru însuși, în ficat. Restul colesterolului de care avem nevoie îl derivăm din alimentele pe care le consumăm. Dar un nivel prea ridicat de colesterol crește riscul bolilor cardiovasculare. De aceea, cantitatea recomandată de colesterol zilnic este de 300 de miligrame.

Aport zilnic recomandat

Gălbenușul unui ou conține deja aproximativ 200 de miligrame de colesterol, în timp ce albușul de ou nu conține această substanță. Veți observa că, consumând un gălbenuș de ou, ați ajuns aproape la aportul zilnic recomandat de colesterol. Dacă mâncați un ou pe zi și nu aveți alte produse care conțin această substanță, veți fi bine. Dar untul, margarina, brânza, carnea grasă și tot felul de gustări, conțin și ele colesterol. Așadar, consumul unui ou pe zi este bun, atâta timp cât vă asigurați că restul dietei este echilibrată în jurul acestui aliment.

Beneficii pentru sănătate

Consumul de ouă are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Sportivii pot profita în special de aceste beneficii. Ouăle sunt pline de aminoacizi esențiali și proteine ​​care ajută la construirea mușchilor. De asemenea, conțin alți nutrienți importanți, cum ar fi fierul, colina, acidul folic, sulful și zincul, și vitaminele B2, B12, E și D. Toate împreună, acestea îmbunătățesc funcția noastră cognitivă, memoria, creșterea naturală a părului și a unghiilor și la cei mai în vârstă, pot combate bolile oculare, cum ar fi cataracta și pot reduce tensiunea arterială.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Gabriel Cotabiță, la Național TV. Foto: Facebook
BREAKING NEWS
Gabriel Cotabiță a murit

Crossuri externe

pixel