Un bebeluș în vârstă de o lună, în stop cardio-respirator, a murit. Părinții au spus că ar fi fost constipat

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu - Foto: Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu
Un sugar în vârstă de o lună a fost adus de familie la Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu în stop cardio-respirator. Medicii au încercat sa-i salveze viața, dar o oră și douăsprezece minute i-a fost declarat decesul.

Update:

Potrivit reprezentanților Serviciului de Medicină Legală Gorj, rezultatul necropsiei a arătat că decesul sugarului a fost cauzat de o insuficiență cardio-respiratorie acută care a apărut ca urmare a unor malformații congenitale la nivelul intestinului subțire și intestinului gros, în evoluție cu o peritonită.

Știrea inițială

Miercuri dimineața, în jurul ore 08:00, o familie cu un sugar în vârstă de o lună, aflat în stop cardio-respirator, s-au prezentat la Camera de Gardă Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Părinții s-au deplasat de la domiciliu la unitatea sanitară prin mijloace proprii.

Medicii au încercat o oră și douăsprezece minute să-i salveze viața

Foto: Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

O echipă formată din medici pediatrici, ATI și cardiologi au început manevrele de rususcitare, însă, după o oră și douăsprezece minute, i-a fost declarat decesul.

Au fost anunțate Serviciul de Medicină Legală, Inspectoratul Județean de Poliție Gorj și Direcția de Sănătate Publică Gorj, iar în cursul zilei de joi va fi efectuată necropsia.

Părinții sugarului s-ar fi prezentat și marți după-amiază la Spital

Familia a declarat că s-a prezentat marți la Cabinetul de Pediatrie din Ambulatoriu Integrat al Spitalului, din cauză că bebelușul ar fi fost constipat. Conform medicilor, copilul nu prezenta alte probleme de sănătate, iar în timpul consultului sugarul a prezentat scaun.

Familiei pacientului i s-a recomandat tratament pentru constipație și monitorizarea sugarului de către medicul de familie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel