Un alt județ impune purtarea obligatorie a măștii în spațiile deschise

Mască
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a decis ca de luni, 3 august, purtarea măștii să fie obligatorie și în spațiile deschise.

Reprezentanții Comitetului Județean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu au decis ca de luni, 3 august, purtarea măștii este obligatorie și în spațiile deschise. În comunicatul Prefecturii se precizează spațiile în care masca este obligatorie:

- Pieţele agroalimentare cu program zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 15:00 - 18:00 şi permanent sâmbăta şi duminica;
- Pieţele agroalimentare cu program săptămânal - în ziua desfăşurării, pe întreaga perioadă;
- Pieţele volante/pieţele mixte - pe întreaga durată a desfăşurării;
- Târguri generale/specializate - pe întreaga durată a desfăşurării;
- Bâlciuri/festivaluri tematice - pe întreaga durată a desfăşurării;
- Staţiile de autobuz, peroanele din staţiile de cale ferată, autogări, Aeroportul Internaţional Sibiu zona de parcare, staţiile de îmbarcare transport pe cablu (Bâlea Cascadă, Bâlea Lac şi Păltiniş) pe perioada staţionării şi îmbarcării;
- Pe perioada desfăşurării ceremoniilor funerare;
- Grădina Zoologică Sibiu - în zonele cu potenţial de aglomerare (casa de bilete, zona chioşcurilor şi tarabelor, zona lacului de agrement), în zilele de sâmbătă şi duminică;
- Parcuri - în zonele de socializare (mese pentru jocul de şah - Parcul Astra, etc.);
- Evenimente culturale organizate în spaţii deschise - atât pentru participanţii la eveniment, conform legislaţiei în vigoare, dar şi pentru persoanele aflate în trecere care aleg să staţioneze temporar în apropierea zonei delimitate a evenimentului.

"Deşi la nivelul judeţului Sibiu nu ne confruntăm cu o creştere alarmantă, totuşi numărul de cazuri creşte de la o zi la alta, motiv pentru care noi toţi, trebuie să fim responsabili şi preventivi, astfel că, trebuie să respectăm cu stricteţe toate măsurile de prevenire date de autorităţi. Este important să conştientizăm că prezenţa virusului SARS CoV-2 în vieţile noastre, poate genera o serie de efecte nedorite, iar pentru a preveni răspândirea acestuia trebuie să acţionăm responsabil. Prin hotărârea luată în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, dorim să tragem un semnal de alarmă tuturor cetăţenilor, asupra faptului că ne aflăm în stare de alertă, iar respectarea măsurilor de protecţie individuală poate duce la diminuarea răspândirii virusului SARS CoV-2 în comunitate. Judeţul Sibiu este iubit de noi, dar şi de turişti, motiv pentru care, o atitudine preventivă are scopul doar de a proteja comunitatea sibiană. Dragi cetăţeni, vă doresc multă sănătate şi vă rog să vă protejaţi!”, afirmă prefectul Sibiului, Mircea Creţu.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel