UMF Carol Davila, cine se luptă pentru funcția de RECTOR: Viorel Jinga, Cătălina Poiană și Adrian Streinu-Cercel

Viorel Jinga (stânga), Cătălina Poiana și Adrian Streinu-Cercel, cei trei candidați anunțați oficial pentru postul de RECTOR al UMF Carol Davila
În cursa pentru funcția de RECTOR al UMF Carol Davila în acest moment sunt înscriși oficial trei profesori universitari: Adrian Streinu-Cercel, Cătălina Poiană și Viorel Jiinga.

Conform site-ului Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Carol Davila din București, vineri seară la miezul nopții, momentul în care s-a închis oficial perioada de înscriere a candidaturilor, în cursa pentru postul de rector au intrat trei candidați, deși se pare că ar fi trebuit să existe și un al patrulea. Oficial, însă, combatanți sunt: profesorul universitar doctor Adrian Streinu-Cercel, primul care și-a anunțat intenția de a candida (încă de la sfârșitul anului trecut), urmat de prof dr Cătălina Poiană (care este și președintele Colegiului Medicilor din București), plus ultimul care și-a depus candidatura chiar vineri - prof dr Viorel Jinga.

Citește și: Alegeri UMF. Streinu-Cercel, război cu Decanul de la Facultatea de Medicină, Cătălin Cârstoiu

Prof dr Viorel Jinga a anunțat vineri seară, pe pagina sa de Facebook, că intră în cursa pentru postul de rector.

„Astăzi mi-am depus candidatura pentru funcția de Rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila" din București. Am făcut acest pas pentru că având experiența mandatelor de Prodecan și ulterior de Prorector cu probleme studențesti, aș putea asigura din poziția de Rector continuitatea activităților desfășurate în Universitate. În plus, aș avea posibilitatea de a iniția noi proiecte care să optimizeze calitatea proceselor educaționale, de cercetare și administrative, elemente cheie necesare pentru a ne dezvolta și pentru a crește vizibilitatea națională și internațională de școală medicală ce oferă educație de top.Totodată, doresc pe această cale să le mulțumesc tuturor colegilor care m-au votat în primul tur al alegerilor pentru Consiliul Facultății de Medicină. Sper ca acest vot de încredere să se repete la următoarele etape de alegeri și că vom avea oportunitatea „să construim împreună" în următorii 4 ani. Am elaborat prezentul Program Managerial, pornind de la o analiză retrospectivă a evoluției indicatorilor de calitate și de performanță ai Universității, îmbinată cu o analiză a situației actuale a UMFCD în comparație cu alte universități din țară și din străinătate. Acesta conține măsuri concrete care cred că ne vor ajuta să transformăm Universitatea din cea mai REPREZENTATIVĂ UNIVERSITATE DE MEDICINĂ ȘI FARMACIE DIN ROMÂNIA ÎNTR-UN LIDER REGIONAL EUROPEAN"", a scris prof dr Viorel Jinga.

Lipsește un candidat anunțat

Inițial își anunțase intenția de a candida la această funcție și prof dr Cătălin Cârstoiu, dar acesta deocamdată nu are confirmată oficial candidatura, deși vineri, 10 ianuarie 2020 era ultima zi de depunere a acesteia.

Potrivit regulamentului după care sunt organizate alegerile, Rectorul este desemnat în acord cu prevederile legislației în vigoare și ale Cartei Universitare, pentru un mandat de 4 ani și este confirmat de Ministrul Educației Naționale. O persoană nu poate ocupa funcția de Rector pentru mai mult de 8 ani indiferent de perioada în care s-au derulat mandatele și de întreruperile acestora.

Cum se vor desfășura alegerile

Conform Regulamentului Alegerilor, aceștia candidații au de parcurs următoarele etape:

03.02.2020 - Dezbatere publică cu candidații la funcția de Rector;

05.02.2020 - Dezbatere publică cu candidații la funcția de Rector în Senatul Universitar;

10.02.2020 - Alegeri pentru funcția de Rector (tur I);

17.02.2020 - Alegeri pentru funcția de Rector (tur II). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel