Uleiuri care calmează scalpul și combat mătreața

Uleiurile esențiale sunt bune în diferite afecțiuni. Foto: Pixabay
Unele uleiuri esențiale sunt recomandate pentru calmarea scalpului și ajută la combaterea mătreții.

Uleiuri esențiale pentru un scalp sănătos:

* mușețelul - ajută la calmarea scalpului; aceatsă plantă este o soluție naturală și eficientă pentru mătreață. Calmează și hidratează scalpul iritat, ușurând atât iritarea, cât și mâncărimea, așa că încercați să adăugați câteva picături în șamponul sau balsamul obișnuit, apoi aplicați și clătiți normal.

* salvia -  oferă o strălucire și ajută la combaterea mătreții. Folosită de sute de ani, oamenii au crezut, în trecut, mult timp, că salvia are proprietăți magice. Aceasta este o opțiune deosebit de utilă pentru păr, deoarece îi conferă o strălucire elegantă și ajută la combaterea mătreții. Fiind un astringentă este foarte benefică pentru creșterea părului. Aplicarea puțin pe scalp va crește fluxul de sânge către foliculii de păr și vă va lăsa cu părul mai plin și mai puternic.

* argan, avocado, ricin - dacă salvia nu este pe placul pielii tale, există o grămadă de alte uleiuri care pot fi testate orecum: uleiul de argan, uleiul de avocado, uleiul de ricin, potrivit hollandandbarrett.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel