Uleiul esențial de mușcată, proprietăți de vindecare. Cum să îl prepari

uleiul esential de muscata - FOTO: Freepick@Mazzstocks
Uleiul esențial de mușcată este cel mai adesea folosit ca tratament pentru afecțiuni ale pielii. Poate fi preparat acasă în câteva minute.

Uleiul esențial de mușcată are beneficii semnificative. Aproape toate gospodăriile au câte o mușcată în pervaz. Dar sigur nu știați că acestea pot fi transformate în ulei esențial. 

Uleiul esențial de mușcată poate fi utilizat pentru multe afecțiuni medicale diferite și probleme de sănătate. Și, unele dintre ele s-ar putea chiar să vă surprindă, arată Doctor Health Press.

Uleiul esențial de mușcată - benefic pentru riduri

Uleiul esențial de mușcată are proprietăți astringente care îl fac ideal pentru numeroase utilizări topice, care includ reducerea liniilor fine și a ridurilor. Aplicarea a două picături de ulei esențial de mușcată pe față poate ajuta la strângerea pielii, minimizând ridurile și semnele îmbătrânirii.

Uleiul esențial de mușcată - tonus muscular

Uleiul esențial de mușcată poate fi, de asemenea, utilizat pentru a ajuta la menținerea tonusului muscular. Proprietățile astringente ale uleiului de mușcată pot, de asemenea, să strângă mușchii și pielea care le acoperă. Acest lucru face ca pielea să pară mult mai fermă.

Puteți îmbunătăți tonusul muscular adăugând cinci picături de ulei esențial de mușcată la o lingură de ulei de jojoba și îl puteți folosi ca ulei de masaj. Maseaza în zonele musculare precum spatele, umerii, bratele, abdominalii de cateva ori pe saptamana pentru cele mai bune rezultate.

Vezi și: Virozele respiratorii, simptome și complicații. Țincu: Nu trebuie să facem nimic în mod deosebit. Se vindecă și dacă administrăm tratament și dacă nu. Nu tratăm febra cu antibiotice

Uleiul esențial de mușcată folosit ca deodorant

Uleiul esențial de mușcată este un deodorant natural eficient, deoarece funcționează în două moduri. În primul rând, uleiul de mușcată are proprietăți antibacteriene care ucid bacteriile cauzatoare de miros din organism. În al doilea rând, uleiul de mușcată miroase, de asemenea, foarte dulce și plăcut.

Puteți crea acest deodorant pur și simplu luând o sticlă de pulverizare umplută cu apă și apoi adăugând cinci picături de ulei esențial de mușcată.

Beneficiile interne ale uleiului esențial de mușcată

Uleiul esențial de mușcată are beneficii pentru sănătatea ta generală. Uleiul esențial de mușcată are o cantitate bună de compuși monoterpenoidi, cum ar fi citronellolul, care conferă uleiului proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii.

Vezi și: Laptele cu ciocolată, beneficii surprinzătoare. Cum te ajută să slăbești

Uleiul esențial de mușcată - efect diuretic

Uleiul esențial de mușcată este un diuretic natural care poate ajuta la creșterea cantității de urină pe care corpul tău o produce. Ca rezultat, aceasta poate ajuta organismul să elimine excesul de minerale cum ar fi potasiu și sodiu. Acumularea excesivă de minerale poate provoca probleme de sănătate, cum ar fi pietre la rinichi.

Infecții și inflamație

Datorită proprietăților antiinflamatorii și antibacteriene ale uleiului de mușcată, acesta poate fi un ajutor cu diverse infecții și inflamații în organism. Pentru a preveni infectarea rănilor, picurați câteva picături de ulei de mușcată în și în jurul zonei plăgii.

În cazul problemelor de sănătate, cum ar fi afecțiunile respiratorii și răcelile, utilizarea vaporilor de ulei de mușcată poate ajuta la reducerea inflamației și la eliminarea unora dintre bacterii.

Puteți face acest lucru cu ușurință adăugând câteva picături de ulei în umidificator sau într-o oală cu apă clocotită și inhalând aburul.

Vezi și: Hidrosadenita, inflamarea glandelor sudoripare, tratament. Simionescu: Arată absolut neplăcut și strică stima de sine a omului

Vă ajută să vă vindecați mai repede

Uleiurile esențiale de mușcată pot ajuta la stimularea circulației sângelui, care, la rândul lor, pot ajuta la accelerarea procesului de vindecare. Funcționează cel mai bine dacă luați câteva picături de ulei de mușcată și îl aplicați în zona care are nevoie de vindecare.

Cum se prepară uleiul esențial de mușcată

Uleiul esențial de mușcată este usor de facut odata ce ai ingredientele potrivite si urmezi pasii potriviti. Iată o rețetă simplă pe care o puteți încerca în propria casă.

Adună flori proaspete de mușcată, tulpini, și mai ales frunze, deoarece acestea transportă cel mai mult ulei. Umpleți o jumătate de borcan cu aceste elemente. Cu o lingură de lemn amestecați ușor frunzele și bastoanele cu o apăsare blândă pentru a ajuta la eliberarea uleiului. Asigurați-vă că nu le zdrobiți.

Vezi și: Pneumocontrol, prima platformă dedicată pacienților cu boli pulmonare. Oancea: Educarea medicală este unul dintre cei mai importanți pași pentru a avea o societate sănătoasă

Se toarnă un ulei peste bucățile de plante până când acestea sunt complet acoperite. Vă sugerăm să utilizați ulei de măsline, jojoba sau migdale. Strângeți capacul de pe borcan și lăsați-l afară în lumina directă a soarelui timp de cel puțin 48 de ore. Asigurați-vă că amestecați sau agitați conținutul la fiecare câteva ore.

Se strecoară conținutul borcanului într-o sticlă sau recipient de sticlă folosind o pâlnie și o cârpă fină sau un alt dispozitiv de filtrare. Acest lucru va împiedica resturile să intre în sticlă. Închideți capacul. Uleiul esențial de mușcată se poate consuma într-un termen de 6 luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel