Uleiul de rozmarin, efect asupra memoriei. De ce să îl folosești

Uleiul de rozmarin – foto: Pexels@Monstera
Uleiul de rozmarin are o serie de indicații terapeutice pentru îmbunătățirea memoriei.

Uleiul de rozmarin și beneficiile sale asupra organimului a fost studiat de oamenii de știință. Studiile arată că uleiul de rozmarin are efecte și asupra creierului și tratează anumite afecțiuni.

Îmbunătățește funcționarea creierului

Studiile arată că inhalarea uleiului de rozmarin previne descompunerea acetylcholinei, o substanță chimică din creier importantă pentru gândire, concentrare și memorie. Uleiul de rozmarin difuzat într-o încăpere crește capacitatea de concentrare.

Ameliorează durerile

Rozmarinul este utilizat ca un calmant pentru dureri. Într-un studiu de două săptămâni, desfășurat prin implicarea unor pacienți care au supraviețuit atacurilor cererale și care aveau dureri de umăr, primind un blend cu ulei de rozmarin prin presopunctură, timp de 20 de minute de două ori pe zi, s-a sesizat că durerea acestora se redusese cu 15%. În plus, un studiu realizat prin implicarea animalelor a arătat că uleiul de rozmarin a fost puțin mai eficient pentru ameliorarea durerilor decât substanța numită acetaminophen.

Vezi și: Hormonii fericirii. Cum ne influențează emoțiile

Eficient împotriva insectelor

Uleiul de rozmarin este eficient pentru a ține insectele la distanță. Un ulei esențial de rozmarin poate fi util și pentru că alungă insecte care sug sângele și care pot răspândi virusuri și bacterii. Când uleiul de rozmarin a fost comparat cu alte 11 uleiuri esențiale, a avut cel mai îndelungat efect repelent asupra țânțarilor ce răspândesc virusul Zika.

Îmbunătățește circulația sângelui

Circulația sanguină este îmbunătățită cu ajutorul uleiului de rozmarin. Studiile arată persoanele care au mâinile și picioarele reci, dacă se masează cu ulei de rozmarin, pot simți îmbunătăți. Uleiul de rozmarin poate ajuta la dilatarea vaselor de sânge, încălzind sângele ce va ajunge la degete.

Vezi și: Babywearing, beneficii. Purtarea bebelușui în marsupiu, terapie emoțională și ortopedică

Ulei esențial de rozmarin pentru păr

Uleiul de rozmarin poate trata alopecia, în special în cazul bărbaților. Uleiul de rozmarin ameliorează această formă de alopecie prevenind ca un produs pe bază de testosteron să atace foliculii de păr. Când bărbați afectați de alopecie androgenică și-au masat scalpul de două ori pe zi cu ulei de rozmarin diluat, timp de șase luni, au cunoscut o îndesire a părului, precum aceia ce au folosit un produs pe bază de minoxidil, folosit adesea ca un remediu ce stimulează creșterea părului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel