Uleiul de pește (Omega-3): 5 beneficii mai puțin cunoscute pentru sănătate

Uleiul de pește, beneficii pentru sănătate. Foto colaj: Unsplash
Uleiul de pește este o sursă bogată de acizi grași Omega 3, care sunt esențiali pentru a menține o sănătate bună. Iată 5 beneficii mai puțin cunoscute ale uleiului de pește:

Deoarece organismul nu poate, de unul singur, să producă acești acizi grași Omega-3, devine necesar să includem în alimentația zilnică astfel de surseă. Uleiul de pește conține, în afară de  omega-3, și vitamina A și D. Uleiul de pește obține din țesuturile peștelui gras, cum ar fi somonul, tonul, hamsia, sardina etc.

Uleiul de pește este foarte benefic pentru sănătatea noastră din mai multe motive: Ne menține inima sănătoasă, previne coagularea sângelui, reduce durerea și inflamația, și ne protejează corpul de mai multe boli. Iată câteva beneficii mai puțin cunoscute ale uleiului de pește.

1) Reduce simptomele astmului

Consumul regulat de ulei de pește poate fi benefic pentru pacienții cu astm. Deoarece are proprietăți antiinflamatorii, asigură o curățare a căilor respiratorii și reduce simptomele astmului.

2) Îmbunătățește vederea

Uleiul de pește ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor și previne bolile oculare. Îmbunătățește vederea și reduce riscul degenerescenței maculare legate de vârstă.

3) Reduce riscul de depresie

Consumul de ulei de pește poate reduce riscul de depresie, reduce anxietatea, poate ajuta la menținerea sănătății creierului și poate îmbunătăți memoria și funcțiile cognitive.

4) Controlează tensiunea arterială ridicată

Pe lângă faptul că asigură un flux lin de sânge și previne coagularea sângelui, uleiul de pește are proprietăți antiinflamatorii care ajută la reducerea stresului și tensiunii.

5) Reduce durerile articulare

Uleiul de pește ameliorează durerile articulare și previne rigiditatea articulațiilor și, de asemenea, este benefic pentru persoanele care suferă de artrită și osteoporoză, deoarece ajută la creșterea densității osoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel