Ulei de ghimbir, puteri nebănuite. SCUT împotriva bolilor, cum să îl prepari acasă

Uleiul de ghimbir are puteri miraculoase! 

Uleiul de ghimbir stimulează memoria, atenuează durerile de cap și induce starea de bine. Efectele sale pozitive nu se opresc aici. Se știe că ghimbirul ajută digestia, combate constipația și contribuie la scăderea nivelului de colesterol rău.

Uleiul de ghimbir are acțiuni antiinflamatoare și analgezice, fiind foarte util în durerile articulare, musculare și menstruale.

Cum se prepară acest ulei de ghimbir 

Ingrediente

2-3 rădăcini de ghimbir proaspăt

ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare

Curăță rădăcinile de ghimbir, folosindu-te de o linguriță. Dă rădăcinile pe răzătoare. Pune ghimbirul mărunțit într-o sticlă cu gura largă sau într-un borcan. Toarnă uleiul de măsline, care trebuie să acopere bine planta. Amestecă bine și mai adaugă puțin ulei, cât să depășească materialul vegetal cu un 1-2 degete. Înfiletează capacul strâns. Așază vasul într-un loc cald, ferit de lumina directă a soarelui. Lasă ghimbirul la macerat în ulei minimum 14 zile. Strecoară uleiul printr-un tifon des, storcându-l bine la final. Uleiul rezultat mai lasă-l 2-3 zile să se decanteze, apoi transferă-l într-o altă sticlă, fără reziduurile care au rămas pe fundul vasului. Uleiul de ghimbir trebuie să fie cât mai limpede. Dacă rămân bucăți de rădăcină, uleiul riscă să mucegăiască repede, scrie lataifas.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel