Ucigașul tăcut: boala pe care jumătate dintre pacienți nici nu știu că o au
12 sep, 15:41

Prof.dr. Dragoș Vinereanu. Foto: Arhiva DC Medical
EXCLUSIV
Medicul Dragoș Vinereanu a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre boala pe care jumătate dintre pacienți nici nu ști că o au, motiv pentru care este supranumită „ucigașul tăcut”. 

Medicul Dragoș Vinereanu a participat la Interviurile DC News și DC Medical, unde a vorbit despre importanța conștientizării pericolului pe care îl presupune hipertensiunea, afecțiune de care jumătate dinte pacienți nici nu știu că suferă. Mai mult, dintre cei care știu, jumătate nu sunt tratați, iar dintre cei care sunt cu tratament, puțini iau tratamentul corect.

„Hipertensiunea, noi o numim ucigașul tăcut, fiindcă într-adevăr ucide și reprezintă una din principalele cauze de mortalitate mortalitate cardiovasculară din țara noastră.

Pe de altă parte, e tăcut, pentru că nu simți; hipertensiunea nu doare. Povestea că mă doare capul, că amețesc, că am țiuituri în urechi sau musculițe în fața ochilor, da, e adevărată, dar la tensiuni foarte, foarte mari, când deja e un pic târziu și când complicațiile hipertensiunii pe inimă, creier, rinichi au apărut”, spune Prof. Dr. Dragoș Vinereanu, medic cardiolog.

„Așa că, depistarea precoce a hipertensiunii arteriale este esențială, de aceea am debutat o campanie în urmă cu un an și jumătate și o continuăm - să-ți măsori tensiunea arterială, este foarte important, fiindcă în momentul ăsta dacă mergi pe stradă, unul din doi oameni peste 50 de ani este hipertensiv. Problema e că nu știe că e hipertensiv, și chiar dacă știe, doar jumătate sunt tratați. Și chiar dacă sunt tratați, doar jumătate sunt tratați corect. Așa că, până la urmă, chiar e o problemă majoră de sănătate publică și este foarte important ca oamenii să știe și să-și măsoare singuri tensiunea arterială”, a subliniat medicul Dragoș Vinereanu.

G Ad:

Detalii despre acest subiect găsiți în materialul video atașat

 

Ştiri Recomandate

Radioterapia activează gene care vindecă inima
Somnul bun ar putea preveni boala Alzheimer
ZODIAC: 4 zodii care se căsătoresc numai din dragoste
Peștele gras te-ar scăpa de migrene. Studiu
EXCLUSIV
Care este temperatura potrivită pentru un somn odihnitor
Beneficiile sării cu mai puțin sodiu asupra sănătății
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri