Turmeric și miere: cel mai puternic antibiotic pe care medicii nu îl pot explica

În zilele noastre, este la modă stilul de viață sănătos. Tot mai multă lume consumă alimente bogate în antioxidanți, vitamine și minerale. Atunci când organismul își satisface nevoile nutriționale într-un mod natural, își recapătă energia și vitalitatea. Printre alimentele cele mai populare printre pasionații de nutriție se numără mierea și curcuma, două ingrediente cu proprietăți antibacteriene dovedite. 

Mierea și curcuma sunt parte din bucătăria contemporană. Servind pentru a îmbunătăți anumite feluri de mâncare, aceste ingrediente pot avea mai multe utilizări. Medicina ayurvedică conferă mierii și turmericului un loc important în lista celor mai eficiente remedii naturale. Datorită compușilor lor bioactivi, aceste două produse formează o sinergie de beneficii. 

Un antibiotic natural cu miere și curcumă

În anumite perioade, organismul este vulnerabil la infecțiile cauzate de agenți patogeni. Deși eficacitatea antibioticelor în tratarea infecțiilor bacteriene nu trebuie pusă sub semnul întrebării, abuzul de antibiotice poate forța organismul să dezvolte rezistență la aceste medicamente. Astfel, prevenția este esențială. Iată o rețetă de antibiotic natural făcut din miere și curcumă:

Ingrediente:

- 1 lingură de pudră de curcuma organică
- 1 lingură de miere organică

Mod de preparare:

Trebuie doar să amesteci curcuma și mierea cu apă călduță. Bea o cană pe zi, dimineața, pe stomacul gol.

Beneficiile mierii

Gustul său dulce și textura cremoasă unică fac din miere un ingredient apreciat de toată lumea. De secole, acest elixir a ocupat un loc important în medicina ayurvedică. Fabricat de albine, acest nectar conține fructoză, glucoză, vitamine, minerale și aminoacizi. În plus, bogăția sa în antioxidanți protejează organismul de efectele nocive cauzate de stresul oxidativ.

Mierea are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii, antifungice, antivirale și antibacteriene care permit tratarea naturală a mai multor patologii. Prin urmare, acest ingredient acționează ca un scut împotriva mai multor infecții, după cum arată acest studiu

Beneficiile turmericului

Poreclit „Șofran indian”, curcuma este un condiment plin de antioxidanți. Ingredientul său activ, curcumina, are o puternică activitate antibacteriană împotriva agenților patogeni care ne pot afecta sănătatea, potrivit unui articol publicat de The Journal of Tropical Medicine. 

Curcumina ar ucide bacterii precum Staphylococcus aureus, responsabile de mai multe infecții. În plus, cercetătorii evidențiază proprietățile anti-inflamatorii, antioxidante și antimicrobiene ale turmericului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel