Turistă româncă în Grecia, depistată cu COVID-19: ce se întâmplă cu ea

O turistă româncă a fost depistată cu COVID-19 în Grecia. Ea se află în autoizolare la hotel.

Turista româncă se află în insula Creta, în autoizolare la hotel, urmând să fie dusă la un alt hotel, unde va rămâne în carantină, potrivit Digi24 care citează Ministerul afacerilor Externe.

Femeia a ajuns în Grecia pe 2 iulie, cu o cursă charter, cu escală la Atena, având ca destinaţie Insula Creta, precizează MAE. Autoritățile sanitare vor face o anchetă epidemiologică pentru a verifica toți contacții direcți ai turistei.

„Toţi pasagerii cursei aeriene respective au fost testaţi la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetăţeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locaţie pentru carantină. Conform datelor oficiale comunicate de către autorităţile elene, o anchetă epidemiologică vizând contacţii direcţi ai persoanei depistate pozitiv este în curs. Persoanele depistate pozitiv vor fi plasate în carantină, iar cele cu rezultat negativ al testării îşi vor putea continua sejurul", a precizat sursa citată.

MAE menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel