Tulburări de somn. Cum îți strică somnul bacteriile din intestin

Așternuturi
Un studiu efectuat de cercetătorii de la  Facultătea de Medicină ale Universității din Missouri arată că microbiomul intestinal poate avea impact asupra reglării somnului - în primul rând în cazurile de apnee obstructivă în somn (OSA).

Studiul, care a fost publicat în revista Experimental Neurology, a constatat că modificarea microbiomului intestinal poate influența și îmbunătăți tiparele de somn la șoareci.

Cum are impact microbiomul intestinal asupra somnului?

Pentru acest studiu, cercetătorii au început cu două grupuri de șoareci: un grup a respirat normal, în timp ce celălalt a primit ceea ce imita apneea obstructivă în somn umană.


După șase săptămâni, cercetătorii au introdus un al treilea grup de șoareci și le-au efectuat fiecăruia transplant fecal. Jumătate dintre șoareci au primit un transplant fecal din grupul cu respirație normală, în timp ce ceilalți au primit un transplant fecal din grupul cu apnee. Modelele de somn ale acestui al treilea grup au fost apoi monitorizate timp de trei zile.

Cei care au primit microbiota din grupul cu apnee au prezentat semne de oboseală crescută, inclusiv perioade mai lungi de somn și  mai frecvente pe tot parcursul zilei. Celălalt grup dormea ​​normal.

Cercetătorul principal David Gozal, MD, spune că acest studiu arată că manipularea microbiomului intestinal ar putea ajuta în cele din urmă la prevenirea și gestionarea problemelor de apnee în somn.

„Dacă am putea combina presiunea pozitivă continuă a căilor respiratorii (CPAP) cu probiotice personalizate, care schimbă microbiomul intestinal al pacientului”, spune el, „am putea fi capabili să eliminăm o parte din oboseală și oboseală și să reducem probabilitatea comorbidităților asociate cu OSA care afectează cunoașterea, memoria, bolile cardiovasculare sau disfuncția metabolică. "

Oricât de promițătoare pare, această cercetare preliminară a fost efectuată pe animale, deci sunt necesare mai multe cercetări pentru a verifica rezultatele la oameni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel