Tudor Ciuhodaru: Toleranță zero pentru orice formă de violență împotriva femeilor
25 noi 2019, 09:57

De Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, medicul Tudor Ciuhodaru notează că e nevoie de o abordare unitară la nivelul UE privind combaterea agresiunilor împotriva femeilor.

Medicul Tudor Ciuhodaru menționează, într-o postare pe Facebook despre nevoia unei politici unitare la nivelul UE privind orice fel de formă de violență împotriva femeilor.

Acesta notează:

"Vreau toleranță zero pentru orice formă de violență împotriva femeilor. Pentru a fi eficiente măsurile de prevenirea, combaterea violenței și pedepsirea autorilor trebuie să aibă o abordarea unitară la nivelul UE.

Voi susține azi, de Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, în plenara de la Strasbourg, o rezoluție ce prevede ca toate statele membre să adopte toate măsurile legislative și politice necesare pentru a stopa agresarea femeilor. Concret, sunt cele prevăzute de Convenția de la Istanbul. Sper ca joi să fie adoptată.

Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor (cunoscută și sub numele de Convenția de la Istanbul) este primul instrument internațional obligatoriu din punct de vedere juridic pe această temă. Aceasta stabilește un cadru cuprinzător de măsuri pentru prevenirea violenței, sprijinirea victimelor și pedepsirea autorilor. UE a semnat Convenția la 13 iunie 2017 dar șapte state membre încă nu au ratificat-o: Bulgaria, Cehia, Ungaria, Lituania, Letonia, Slovacia și Regatul Unit".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?