Trucuri în bucătărie: Două greșeli majore pe care le fac oamenii atunci când prepară piure de cartofi

Leacul pentru curățarea ficatului se face cu cartofi. Foto: Pixabay
Piureul de cartofi poate părea un preparat extrem de ușor de realizat, și este adevărat, cu mici excepții. Iată cele două greșeli majore care îți strică rețeta. 

Rețeta de piure de cartofi este extrem de simplă:  Fierbi cartofii, apoi îi pasezi cu lapte și unt,  până devin cremoși.  Nimic din toate acestea nu este greu, dar există două moduri majore prin care poți strica rețeta de piure de cartofi.

Marea greșeală numărul 1: Pasarea cartofilor cu lame

Aproape toți începătorii care pasează cartofi fac această greșeală. Procesoarele de alimente, mixerele și alte ustensile asemănătoare par a fi o modalitate eficientă de a pasa cartofii, dar problema este că nu îi pasezi deloc - îi distrugi. În loc de cartofi pufoși și cremoși, veți obține o pastă lipicioasă.

Pasarea este o acțiune mult mai blândă decât ceea ce întâmplă în interiorul robotului de bucătărie. Furculițele, ustensilele din plastic și lingurile de lemn sparg bucățile fierte de cartofi, păstrând moleculele de amidon mai mult sau mai puțin intacte. Lamele foarte ascuțite, cu mișcare rapidă, rup aceste molecule. Acest amidon eliberat se amestecă apoi cu lichidul din piure., formând o pastă deloc plăcută.

Citește continuarea pe Spectacola și află car eeste cea de-a doua mare greșeală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel