Trucul nordicilor pentru un somn odihnitor. Ce trebuie să faci pentru a dormi neîntors o noapte întreagă

somn - FOTO: Freepik@BillionPhotos
Mulți dintre noi nu reușesc să obțină cele șapte până la nouă ore recomandate de somn pe noapte. Trucurile nordicilor ar putea fi de folos. Un gest simplu te ajută să ai un somn odihnitor.

Nu trebuie să subestimăm importanța somnului de calitate, dar câți dintre noi reușesc să doarmă cele șapte până la nouă ore recomandate pe noapte? Cu siguranță nu mulți. În tot acest timp știm cu toții că lipsa somnului crește riscul mai multor probleme de sănătate, inclusiv diabetul, bolile de inimă și demența.

De aceea avem nevoie de câteva trucuri de dormit de top, și ce loc mai bun pentru a le găsi decât țările nordice care se află constant în fruntea clasamentelor mondiale ale fericirii.

Aerisește pilota

Aerisește-ți pilota afară în fiecare săptămână pentru a elimina celulele moarte ale pielii, acarienii.

Știai că 41% dintre oameni nu și-au spălat niciodată pilota? Dat fiind că asternuturile pot adăposti mii de celule moarte ale pielii, acarieni și fluide corporale, este important să o cureți în mod regulat. Cu toate acestea, mulți scandinavi depun un efort suplimentar și își aerisesc pilotele, cearșafurile și chiar paturile pentru animalele de companie în aer liber cel puțin cinci ore pe săptămână.

Aerul rece și uscat elimină eficient umiditatea, prevenind acumularea acestor elemente. Mai mult, lumina soarelui are și proprietăți antibacteriene naturale și poate ajuta la îndepărtarea petelor. Ia în considerare să faci acest lucru în fiecare săptămână ca parte a rutinei tale de curățenie pentru a menține un mediu de somn proaspăt și igienic, potrivit Mirror.

Vezi și: Beneficiile consumului ceaiului de hibiscus. Efectele acestei băuturi cu aromă florală

Somn odihnitor - FOTO: Freepik@vkstudio

Lasă fereastra dormitorului deschisă cel puțin 15 minute înainte de culcare

Mulți bebeluși din Suedia, Finlanda și Danemarca dorm la aer liber, chiar și în condiții de îngheț. Acest lucru se datorează multor studii care arată că expunerea la frig ajută la reglarea temperaturii corpului, care face tranziția corpului într-o stare de odihnă.

Prin urmare, o metodă simplă este să ții fereastra dormitorului deschisă cel puțin 15 minute înainte de culcare. Acest lucru permite aerului rece și proaspăt să circule și să contribuie la un mediu de somn mai confortabil și propice.

Vezi și: Semnul frecvent al demenței. Este considerat un obicei sănătos, dar, de fapt, este îngrijorător

Mergi la saună sau fă un duș fierbinte

În Finlanda, saunele fac parte integrantă din experiența culturală. Finlandezii le folosesc în mod tipic pentru relaxarea musculară după o zi solicitantă sau ca activitate socială cu prietenii, cu toate acestea, cheia este să termini vizita cu o oră sau două înainte să te planifici să dormi.

Când intri într-o saună, corpul tău inițiază o reacție de luptă sau fugă, direcționând fluxul sanguin către piele pentru a se răci, rezultând în transpirații semnificative. Ieșirea din saună declanșează o răcire rapidă, scăzând temperatura corpului și semnalând că este timpul să dormi.

Alternativ, fă un duș fierbinte. Dacă nu poți merge la saună în fiecare seară poți reproduce unele dintre avantajele făcând un duș fierbinte și cu o oră înainte de culcare pentru a iniția procesul de relaxare pentru un somn mai bun.

Vezi și: De ce se cuibărește pisica lângă tine. Semnalele pe care ți le transmite

Dormi cu pilote separate

Scandinavii optează adesea pentru soluția de a avea două pilote separate - una pentru fiecare persoană - pentru a-și regla eficient temperatura și a preveni impactul mișcărilor neliniștite. Studiile au arătat că această metodă permite cuplurilor să petreacă mai mult timp în stadiul de somn profund datorită reducerii numărului de treziri în mijlocul nopții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel