Trei rețete tibetane pentru o viață lungă și sănătoasă

Trei rețete tibetane pentru o viață lungă și sănătoasă.Foto: Freepick@lmykola
Trei rețete tibetane care se bazează pe ierburi curăța vasele de sânge de depozitele de grăsime și previn atacurile de cord.

Medicina tibetană, una dintre cele mai vechi din lume, se bazează pe ierburi. Unele remedii au mai mult de 100 de ingrediente.

Remediile prezentate în acest articol conțin ingrediente comune, precum usturoi, ghimbiru lămâie și miere. Sunt folosite pentru a elimina toxinele din organism, pentru relaxare și întinerire.

Leac pentru insomnie. Ce să bei ca să adormi imediat și să dormi bine

Remediul 1. Băutură tibetană pentru o inimă și vase de sânge sănătoase. Acest remediu este folosit pentru a curăța vasele de sânge de toate depozitele de grăsime și pentru a preveni atacurile de cord.

Ingrediente: 1 kg de lămâie și 300 grame de usturoi. Lămâia este unul dintre fructele cu un mare aport benefic asupra organismului. Atunci când este consumată în cantitate redusă sau moderată, poate fi o alegere potrivită pentru a fi introdusa în alimentație.  Lămâia are efect diuretic. Consumul de apa plată în care se adaugă puțin suc de lămâie proaspăt stors poate contribui la combaterea constipației. Totodată, sprijină buna funcționare a metabolismului, facilitând eliminarea toxinelor.

Mod de preparare: Lămâia și usturoiul se toacă, se pun într-un litru de apă și se fierb  timp de ¼ de oră. Preparatul se toarnă într-un borcan, care se închide.

Utilizare: Bea ½ ml din această băutură pe stomacul gol timp de 25 de zile. După 10 zile, ia o pauză, apoi repetă procedura. Continuă acest tratament până când te vei simți mai bine.

Gua sha, tehnica de masaj facial care cucerește tot mai multe femei

Remediul 2. Ceai tibetan pentru relaxare. Despre acest remediu, care relaxează și ameliorează stresul, se spune că prelungește viața.

Ingrediente: 5 grame de ghimbir ras, 1 lingură suc de lămâie, 2 linguri miere, puțin ardei iute și puțin anason.

Mod de preparare: se fierb 2 litri de apă. Când apa se răcește, adaugă restul ingredientelor.

Utilizare: Se bea puțin pe parcursul zilei sau o cană înainte de fiecare masă.

Somnolența excesivă din timpul zilei, tratată cu un medicament banal. Poate avea efect și în cazul long-Covid

Remediul 3 pentru întinerirea organismului. Acest preparat este cunoscut în medicina tibetană ca fiind un elixir al tinereții.

Ingrediente: 10 căței de usturoi, sucul de la 10 lămâi și 1 kg de miere.

Un cățel de usturoi pe zi este, de cele mai multe ori, valoarea recomandată în scopuri medicale. Usturoiul conține o serie de nutrienți, vitamine, minerale, dar și fitochimicale. Usturoiul poate fi consumat în siguranță de majoritatea adulților. Cu excepția aromei sale intense și a faptului că provoacă transpirație, usturoiul are puține efecte secundare.

Mod de preparare: Amestecă mierea și sucul de lămâie. Toarnă amestecul peste cățeii zdrobiți de usturoi. Amestecă bine. Toarnă amestecul într-un borcan și ține-l închis, într-o zonă întunecată, 10 zile.

Utilizare: Consum câte o linguriță din acest preparat pe stomacul gol și înainte de cină.

Dacă ești bolnav, ar trebui desigur să consulți un medic și să evitați automedicația. În principiu, aceste rețete nu provoacă o reacție alergică, dar dacă ești alergic la oricare dintre ingrediente, evită să le folosești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel