Trei motive pentru care să bei apă caldă pe stomacul gol. Cât de caldă trebuie să fie, de fapt

apa calda - FOTO: Freepik@wavebreakmedia_micro
Cu toții am auzit că a bea apă caldă pe stomacul gol are beneficii asupra sănătății. Un medic face lumină și explică cele trei beneficii majore pe care le are acest obicei.

De ce ar trebui să bei apă caldă pe stomacul gol. Mulți dintre noi suntem conștienți de importanța menținerii hidratării, iar apa reprezintă una dintre cele mai sănătoase modalități de a o realiza.

De la stimularea digestiei până la stimularea temporară a metabolismului și îmbunătățirea circulației sanguine, acest simplu obicei ar putea fi cheia către o stare de sănătate mai bună și chiar pierderea în greutate. Potrivit unui medic, această practică neobișnuită poate aduce beneficii semnificative pentru organism.

Cele trei motive pentru care ar trebui să bei apă pe stomacul gol

Un medic oferă trei motive pentru care ar trebui să începi să bei apă caldă pe stomacul gol. Adăugarea acestui obicei simplu în rutina ta zilnică nu numai că poate ajuta la digestie, dar te poate ajuta și să pierzi în greutate.

Băuturile calde populare precum ceaiul și cafeaua pot, de asemenea, ajuta la prevenirea deshidratării și aduc cu ele propriile lor beneficii pentru sănătate.

Cu toate acestea, un expert recomandă o băutură puțin obișnuită care ar putea avea același efect. Vorbind cu cei peste două milioane de urmăritori ai săi de pe TikTok, doctorul Kunal Sood a recomandat adăugarea unui pahar de apă caldă în dieta ta zilnică.

Vezi și: Conopida, leguma care poate împiedica răspândirea cancerului. Care este doza zilnică recomandată pentru a beneficia de vitaminele sale

În mod specific, băutul acesteia pe stomacul gol va avea cele mai multe beneficii. Acestea sunt:

- ajută digestia

- stimulează metabolismul

- îmbunătățește circulația și fluxul sanguin.

Ajută digestia 

Apa caldă - FOTO: Freepik

"Primul motiv este că îți va îmbunătăți digestia. Teoria este că apa caldă te va ajuta să dizolvi alimentele pe care de obicei le ai dificultăți în a le digera. Există și cercetări care arată că apa caldă ajută la constipație", a spus dr. Sood, potrivit Express.

O cercetare publicată în revista Gastroenterology Nursing în 2016 arată că băutul apei la o temperatură de 37°C avea un "impact favorabil asupra mișcărilor intestinale" și reduce flatulența.

Vezi și: ADHD: tot ce trebuie să știi. Cum se manifestă în funcție de vârstă și cum îl recunoști corect

Stimulează metabolismul

Metabolismul tău este procesul de transformare a alimentelor în energie pentru a alimenta funcțiile corpului. Viteza metabolismului tău afectează modul în care câștigi sau pierzi în greutate.

"Apa caldă poate stimula temporar metabolismul corpului tău. Asta pentru că corpul tău va lucra pentru a aduce apa caldă la temperatura corpului tău. Această ușoară creștere a ratei metabolice poate ajuta atunci când încerci să arzi calorii", a spus dr. Sood.

Îmbunătățește circulația sângelui

Consumul unui pahar de apă caldă stimulează eliminarea depozitelor de grăsime din corp, împreună cu depozitele care afectează sistemul nervos. Ca urmare, este posibil să se elimine toxinele care circulă în corp, îmbunătățind circulația și purificând sângele. Astfel, apa caldă ajută la relaxarea mușchilor și stimulează fluxul sanguin.

Vezi și: De câte ori pe zi trebuie să ne spălăm pe dinți. Ce se întâmplă dacă uiți să îți speli dinții într-o zi

"În cele din urmă, va îmbunătăți circulația și fluxul sanguin. Acest lucru se datorează faptului că băutul apei calde va dilata vasele de sânge", a mai spus dr. Sood.

Cu toate acestea, a avertizat că apa pe care o bei nu ar trebui să fie "prea fierbinte".

"Este important să te asiguri că apa nu este prea fierbinte pentru a evita o posibilă arsură", a spus Dr. Sood.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel